Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Giga veel perensap: cliënten van Brownies&DownieS plukken 14.000 kilo peren

Door Kirsten Bliekendaal 25 september 2020

Of je w…peren lust?! We hopen het. De cliënten van Brownies&DownieS plukten in september samen met andere (zorg)instanties duizenden kilo’s aan peren op het Landgoed Linschoten. Door de giga oogst heeft de Woerdense lunchroom tot 2022 genoeg perensap.

Takken tegen hun hoofd, zoemende wespen en stekende brandnetels cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden én leden van Rotary Woerden Oude Rijn moesten wat voor hun perenpluk over hebben. Op het Landgoed Linschoten leerden ze naast hun actieve bezigheden, alles over het fruit, de natuur en voedselverspilling. Het grootste deel van de oogst gaat naar de Voedselbank in de vorm van gepasteuriseerd perensap. De sap is twee jaar houdbaar. Ook het lunchcafe Brownies&DownieS krijgt een voorraad sap waarmee ze tot 2022 uit de voeten kunnen.

Tekst loopt door onder de foto.

De oogst bestond uit kisten vol sappige peren. Foto: Adriënne Lansbergen

Postieve bijdrage

Naast een flinke voorraad peren en een leerzame activiteit was dit perenproject ook een manier om maatschappelijk betrokken professionals bij elkaar te brengen en samen een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. De peren konden worden geplukt met dank aan Stichting G. Ribbius Peletier Jr. tot Behoud van het Landgoed Linschoten. Onder andere Het Rabo Dichtbijfonds zorgde ervoor dat het project financieel haalbaar was. Zij kregen net als Inloophuis De Meerpaal en Careyn Weddesteyn in Woerden een vers kratje peren als dank.Meer over Brownies&downieS Woerden ontdekken?

Brownies&downieS Woerden

restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 17:00

De Kazerne 3, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Nieuws

adv.