Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag allemaal! Vette hap en energy drink komen het Minkema niet meer in

Door Kirsten Bliekendaal 15 oktober 2020

Alleen die geur al! Nog voor de bel wist je aan de lucht van de frituurpan dat het pauze was. Op steeds meer scholen vind je gezonde voeding, maar bij het Minkema College zijn ze helemaal om. Sinds deze maand mogen ze zichzelf officieel een gezonde school noemen. Zeg maar ‘daag energy drink’.

Dat was dus geen grap: de energy drink is sinds begin dit schooljaar niet meer welkom op de school. Ook uit de snoepautomaat komen alleen verantwoorde varianten op de KitKat Chunky. De aanpak heeft het Minkema College het vignet Gezonde School opgeleverd. Dat kregen zij deze maand, oktober, van de GGD.

Foto: Pixabay

“We zijn de eerste school in Woerden die zich officieel Gezonde School mag noemen”, zegt Arjan van der Wart, directeur onderwijs van het Minkema College. “Het vignet krijg je als school omdat je op meerdere gebieden aandacht besteedt aan de gezondheid van je leerlingen.” En dat is volgens de directeur belangrijk “Gezonde leerlingen presteren beter en we hopen een basis te leggen voor gezond gedrag in de toekomst.”

Realistisch

“Voor de kantine betekent dit een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod, waarbij het oog van leerlingen meteen valt op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit”, zegt Gerdine Jongeneel, afdelingsleider op het gebied van Zorg bij het Minkema. Broodjes kroket of een kneiterzoete Redbull horen daar dus niet bij. “We verkopen al enkele jaren geen gefrituurde snacks meer en ook energy drinks zijn sinds dit schooljaar verboden.” Betekent dit dan dat er in de hele school niets ongezonds meer te vinden is? “Nee, natuurlijk niet! Het is irreëel om te denken dat leerlingen niet af en toe zin hebben in een reep chocolade of een tosti. Maar zoals met alles: téveel is nooit goed.”

Luizenmoeder

Om deze gezonde insteek vast te houden bij de leerlingen hebben wij alvast een liedsuggestie voor de eindmusical, met dank aan De Luizenmoeder:

Dag kroket

Dag kroket, dag frikandel,
blijf weg uit onze klas,
het is tijd om naar huis te gaan,
jullie komen niet meer van pas

Een wijs besluit, het zal wel

dat besef ik mij vast later pas
Dag school, dag klas
Dag school, dag klas

Lees meer

Er komt een museum in het oude Minkemacollege en jouw kunst kan daar hangen

Creabea's opgelet! Mocht je altijd al dromen van een eigen expositie, dan is dit je kans. KUNSTaande...

Lieve video van docenten Minkema College voor leerlingen: ‘We missen jullie!’

10 x opmerkelijke momenten in 100 jaar Minkema College

adv.