Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronabesmettingen op gemeentehuis: publieksbalie per direct gesloten

Door Kirsten Bliekendaal 27 oktober 2020
Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Het is niet meer mogelijk om langs te komen bij de balie in het gemeentehuis van Woerden. Drie medewerkers van burgerzaken zijn besmet met het coronavirus. De gemeente sloot uit voorzorg daarom per direct de balie.

De medewerkers hebben last van milde klachten. Uit voorzorg sloot de gemeente Woerden daarom de eigen publieksbalie en de balie op het stadskantoor in Oudewater. De medewerkers werken voor beide gemeenten. Inwoners die een afspraak hadden staan, zijn door de gemeente gebeld. Of er een kans is dat bezoekers aan de publieksbalie besmet zijn geraakt, weet de gemeente niet. “Daar kunnen we geen zinnig woord over zeggen. We hebben gelijk vanaf het begin maatregelen getroffen. De dienstverlening zoveel mogelijk beperkt. Veel meer kun je niet doen”, licht een gemeentewoordvoerder het besluit toe.

Teleurstelling

Hoe de medewerkers ondanks alle maatregelen besmet konden raken is onduidelijk. “De organisatie treft sinds de eerste coronagolf maatregelen. De medewerkers werken waar mogelijk thuis. Voor sommige functies, zoals de baliemedewerkers, is dit onmoglijk. Tussen de baliemedewerker en bezoekers zit een plexiglasscherm.” Ook geldt er in het gemeentehuis een mondkapjesplicht. “Dat de besmetting desondanks heeft plaatsgevonden is een teleurstelling.”

Het is alleen mogelijk om op afspraak langs te komen bij de publieksbalie. Wanneer de balie weer opengaat, is nog niet duidelijk. Houd hiervoor de website van de gemeente in de gaten. Heb je vragen dan kan je de gemeente bellen via 14 0348. “En heb je klachten laat je altijd testen.”

Lees meer

Het aantal coronabesmettingen in Woerden weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

De gedeeltelijke lockdown heeft nog niet gezorgd voor een daling in het aantal positief geteste Nede...

Geen lange wachttijden: met de coronaspoedtest heb je binnen 15 minuten de uitslag

Update coronacijfers: besmettingen in Woerden bijna verdubbeld

 

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.