Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: nieuwste cijfers van Woerden en maatregelen zeker tot december van kracht

Door Carin van der Meij 28 oktober 2020

152, zoveel Woerdenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Woerden

Zo’n 152 Woerdenaren zijn de afgelopen week positief getest op corona. Die week daarvoor waren dat er 158. Het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de uitbraak steeg onder Woerdenaren van 716 personen op 21 oktober naar 868 op 27 oktober. Deze nieuwe cijfers geven voor de zoveelste week op rij een stijging weer. Maar zo hard het aantal besmettingen oploopt zo ‘relatief rustig’ blijft het rond het aantal Woerdenaren dat vanwege corona in het ziekenhuis is opgenomen (geweest). Twee personen werden afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis.  Een Woerdenaar overleed aan het virus. In totaal, vanaf het begin van de uitbraak, kwamen 63 Woerdenaren vanwege het virus in het ziekenhuis terecht en zijn 22 Woerdenaren aan corona overleden.

Meldingen in de regio

Ook in omliggende gemeenten blijft het aantal besmettingen oplopen. Het AD vergeleek verschillende gemeenten met elkaar. In Gouda bijvoorbeeld zag het AD afgelopen week 27 procent méér nieuwe besmettingen dan de week ervoor: 334 om 264. In Bodegraven-Reeuwijk kwamen er volgens dit artikel 128 nieuwe besmettingen bij; de week ervoor waren dat er 113. In Kaag & Braassem steeg het aantal nieuwe besmettingen van 96 naar 136 en in Krimpenerwaard van 197 naar 232. In Nieuwkoop kwamen er afgelopen week 104 nieuwe coronabesmettingen bij, 37 procent meer dan de week ervoor (76 besmettingen).

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Woerden vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge hebben dinsdag 27 oktober een korte persconferentie over de coronamaatregelen gehouden. Er zijn geen extra maatregelen bekendgemaakt, wel gaven de ministers aan dat de maatregelen zeker tot in december nog van kracht zijn. Dat betekent dat de horeca nog weken dicht blijft en we de feestdagen met maximaal drie gasten kunnen vieren. Kijk hier het filmpje terug van de persconferentie.

adv.