Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ben jij gemiddeld? Dit is het vermogen van de gemiddelde inwoner van Woerden

Door Carin van der Meij 13 oktober 2020

Als je in Woerden woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Woerdenaren dan? Volgens het CBS hebben wij in Woerden een gemiddeld vermogen van 125,1 duizend euro. 

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken. Dus wat de cijfers na dit jaar gaan doen, kunnen we misschien zelf al wel een beetje invullen.

Gemiddeld vermogen in Woerden

Het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Woerden. Vorig jaar was dat dus 125,1 duizend euro. In vergelijking met 2018 is dat een stijging van 22,3%. Toen hadden we volgens het CBS namelijk een vermogen van 102,3 duizend euro per huishouden. Als je kijkt naar het landelijke minimum van 49.800 euro, dan mag je best zeggen dat we in Woerden gemiddeld genomen onder de rijkere Nederlanders vallen.

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Lees meer

Rotonde Rembrandtlaan Woerden Kruiskerk

Starters in Woerden: zoveel spaargeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Als je als starter op huizenjacht bent in Woerden, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld à...

Vet veel geld besparen op je energierekening: zo krijg je dat voor elkaar

Hoge lasten, dure huizen; dit ben je per maand kwijt aan de huur in Woerden

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.