Dit zijn volgens jullie de 13 leukste ondernemers in Woerden

Door Sylvia Vos 13 oktober 2017

Van de Voorstraat tot de Leidsestraatweg en alles er tussenin en omheen; overal in Woerden zitten fijne ondernemers. In onze rubriek Ondernemer uitgelicht zetten we elke week zo’n harde werker in het zonnetje. Op ‘de dag van de ondernemer’ vroegen we naar jouw favoriete zakenman of -vrouw.

In het kader van vrijdag de dertiende: dit zijn de dertien meestgenoemde ondernemers.

<< < Pagina 1 / 13 >
⟵ swipe swipe ⟶

OOK Woerden

Als je op zoek bent naar een leuk cadeautje, dan ga je gewoon even langs bij OOK, van ondernemerspaar Marcha en Dave. Alleen al rondlopen is een feest! Als je dan ook nog besluit om er even bij neer te ploffen voor een kopje koffie met een zelfgemaakt taartje, is dat feest helemaal compleet. Eén nadeel: je gaat nooit met lege handen naar huis. Of is dat nou juist een voordeel?

OOK Woerden woonwinkels

nu gesloten09:30 - 18:00

Rijnstraat 17, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels

Conceptstore Uit je kunst

Pak je kunst Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Silvia Appeldoorn van Conceptstore Uit Je Kunst zit ‘pas’ een jaar met haar zaak op de Leidsestraatweg, maar is er niet meer weg te denken. Kleine ondernemers die zelf kunst of producten maken, kunnen dat in de conceptstore verkopen. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt en zo komt het dat je op elke meter een ander tof item vindt. En elke keer dat je er komt, is er wel iets nieuws te vinden. Meta Verheijen reageerde op onze vraag naar de leukste ondernemer over Silvia: “Een echte aanvulling voor Woerden. Knap om kunst en bijzondere producten samen te brengen voor ieders budget.”

Trouwens, wist je dat er vandaag (vrijdag de 13e) en morgen iets heel leuks te doen is in de Leidsestraatweg? Lees maar.

Conceptstore Uit Je Kunst Woerden conceptstores

nu gesloten09:30 - 12:30

Leidsestraatweg 35, Woerden

Bekijk meer:conceptstores

Ma Copine


Een hotspot voor iedereen in Woerden die jonge kinderen heeft: Ma Copine van eigenaresse Bernadette. Daar weet Eartha Dikmans die reageerde op onze oproep alles van: “Goede en leuke adviezen, iedere keer weer een topcollectie met bijbehorende etalage en niet te vergeten: superleuke en aardige meiden!”

Ma Copine Woerden kinderkleding

nu gesloten09:30 - 17:30

Plantsoen 5, Woerden

Bekijk meer:kinderkleding

Dick van Vliet

Karin van Vliet nomineerde haar ‘eigen mannetje’ Dick van Vliet van Van Vliet Muziek. Want “hij staat altijd voor iedereen klaar, goed advies en zeer behulpzaam als er een band belt ‘help mijn geluidsbox doet het niet of een gitarist dat zijn snaren gebroken zijn’. Al is het zaterdagavond of zondag, hij gaat ze helpen.” En meer mensen dachten er zo over. Dick Van Vliet verdient de sympathie van menig Woerdenaar. En geven = terugkrijgen. Dit keer met een plekje in deze lijst.

Van Vliet Muziek muziek

nu gesloten09:00 - 18:00

Leidsestraatweg 9, Woerden

Bekijk meer:muziek

Banja

Banja Woerden
Nel, Mo en Marije bij de bron, de waterput, op het terras van Banja.

Binnenwandelen en thuiskomen, zo voelt het bij Banja, dat wordt gerund door Nel Radovanovic, haar dochter Marija en schoonzoon Mo. In december 2016 openden ze de deuren van hun Balkanrestaurant Banja op de Havenstraat. Wij gingen er al eens eten voor de rubriek ‘Eten bij’ en ervoeren diezelfde warmte. En aten er ook nog heel lekker. Dat lees je hier.

Genieten bij Banja restaurants en horeca

nu gesloten11:00 - 00:00

Havenstraat 45, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bont & Blauw


Shirley van Rossum vond: “Mark Bontje van Bont & Blauw hoort zeker ook in deze rij thuis. Met hippe leuke kleding en hart voor zijn zaak, gestreden voor de koopzondag! En een superleuke winkel!” Nou Shirley, wij snappen wat je bedoelt. En meer mensen met ons.

Bont & Blauw kledingwinkels

nu gesloten09:00 - 18:00

Kerkplein 16, Woerden

Bekijk meer:kledingwinkels

Brownies & Downies

Dave van der Wolk van Brownies & DownieS. Geeft mensen mét en zonder beperking een kans. En daarmee heeft hij de harten gestolen van veel Woerdenaren. Je zit bovendien superrelaxt, binnen en buiten, en je eet er de lekkerste dingen. Nog een kleine tip: volg Brownies & DownieS op Instagram, want daar komen de leukste foto’s en filmpje voorbij.

Brownies&downieS Woerden restaurants en horeca

nu gesloten09:00 - 17:00

De Kazerne 3, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Aar Hoveniers

Edo en Sjoerd Post Uiterweer zijn De Aar Hoveniers aan het overnemen van hun ouders Theo en Monique. Ze zetten flink de schouders eronder voor het bedrijf, dat deze maand veertig jaar bestaat. In de Woerdense zakengids OnderNamen vertelden ze trots daarover: “De Aar Hoveniers heeft toch wel een onderscheidende, bijzondere eigenschap: we zijn een familiebedrijf. Dat willen we vieren én uitdragen. Nu en in de toekomst!”

De Aar hoveniers hoveniers

Parklaan 84, Woerden

Bekijk meer:hoveniers

Tabakspeciaalzaak G. van Vliet

Weet je hóe lang Tabakspeciaalzaak G. van Vliet al in Woerden zit? Ruim honderdveertig jaar! En volgens jullie kun je bij Gijsbert altijd terecht voor advies, spullen voor pijp- en sigarenrokers, horloges en pennen. En gewoon een praatje.

Tabakspeciaalzaak G. van Vliet speciaalzaken

nu gesloten08:30 - 18:00

Voorstraat 5, Woerden

Bekijk meer:speciaalzaken

Wasserette de Knijper

Nel Bakker-Rietkamp en Jim Bakker van Wasserette de Knijper zijn harde werkers. Daar is iedereen het wel over eens. Onlangs werden ze ook in een video met wethouder Koster in het zonnetje gezet en de reacties onder de video waren niets dan lovend. Een voorbeeld voor velen, worden ze genoemd. Plus: Nel schijnt te kunnen strijken als de beste.

Wasserette de Knijper / Wasserij Woerden speciaalzaken

nu gesloten08:00 - 18:00

Nieuwstraat 21, Woerden

Bekijk meer:speciaalzaken

Torino

IJssalon Torino De Koopman
Ruud toont een van de befaamde smaken in de ijssalon: ‘Koffieleutjes-ijs. Foto: Indebuurt Woerden

Wie eet er niet weleens een ijsje bij Ruud van Torino? Of eigenlijk: wie eet er niet héél vaak een ijsje bij Ruud. Niet alleen de smaken zijn helemaal je van het, bij joviale Ruud binnenwandelen is altijd leuk. Meer dan lovende woorden kregen we als reactie op onze oproep opgestuurd over Ruud. En daarom zit Torino in de top 3.

IJssalon Torino Woerden ijssalons

nu gesloten12:00 - 22:00 *

Voorstraat 93, Woerden

Bekijk meer:ijssalons

Roses & Teacups

Roses & Teacups Woerden geboortebeschuit
Foto: indebuurt Woerden

Jullie kwamen superlatieven te kort in de beschrijvingen over Beja van Roses & Teacups. “Altijd een luisterend oor, superlief, heeft altijd alles voor een ander over.” En dan heeft ze ook nog eens een gave winkel. Wij waren al eens eerder bij Beja langsgeweest, vanwege de bijzondere beschuiten. Dat lees je hier.

Beja kreeg heel veel stemmen, maar er was er eentje die toch echt nog vaker genoemd werd…

Roses & Teacups Woerden cadeauwinkels

nu gesloten09:30 - 17:30

Rijnstraat 2, Woerden

Bekijk meer:cadeauwinkels

AV FLowers

Arjan de Vries de AV Flowers werd het allermeest genoemd. Van hele persoonlijke verhalen over bloemstukken voor een uitvaart tot dit: “Een man met passie voor zijn vak. Altijd vriendelijk, vrolijk en zeer behulpzaam en meedenkend in zijn bloemwerk. Mooie bloemstukken. Goedlachs en vriendelijk. Superlief en staat altijd voor je klaar. In goede en slechte tijden.” Nou Arjan, die kun je vast in je zak steken.

Wij van indebuurt komen binnenkort graag een keertje bij je langs om meer van en over jou te horen.

AV Flowers Woerden bloemisten

nu gesloten08:30 - 18:00

Rijnstraat 59C, Woerden

Bekijk meer:bloemisten

Jouw topper(s)

Denk je nu hé, waar is mijn favoriete ondernemer?! Je mag ons altijd tippen via [email protected] Deze top 13 is gemaakt op zo’n 150 reacties die we binnenkregen via Facebookpagina, Twitter en mailbox. Deze toppers zijn toevallig het hoogste geëindigd.

Het was superinteressant om te zien dat er zoveel verschillende ondernemers genoemd werden. Dat laat vooral zien dat er in Woerden gewoon heel veel geweldige, lieve, leuke ondernemers zijn. Want eerlijk is eerlijk, al die andere ondernemers die niet in dit lijstje staan, zijn ook he-le-maal super! En met elkaar maken zij Woerden zo’n toffe stad om in te wonen, winkelen ondernemen en leven.

Applaus voor al die harde werkers!

<< < Pagina 1 / 13 >
⟵ swipe swipe ⟶