Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Avondje niet koken: jouw afhaalmaaltijd helpt meer mensen dan jij denkt

Door Kirsten Bliekendaal 2 december 2020

Nooit gaf het bestellen van eten bij een van de Woerdense ondernemers zo een goed gevoel als in deze periode. We steunen natuurlijk de horeca op deze manier, maar wist je dat er nog meer mensen profiteren van jouw afhaalmaaltijd?

Tijdens de eerste horecasluiting riepen Midas, Bistro Lokaal en restaurant El Rey een spaarsysteem in het leven voor stichting Thuishuis Woerden. Met jouw bestelling droeg je bij aan een maaltijd voor een oudere in Woerden. Tijdens deze tweede, of zoveelste, horecasluiting geeft El Rey een vervolg aan de actie met een spaarsysteem voor de Voedselbank.

Voedselverspilling

Door de landelijke maar ook regionale initiatieven van horeca tegen voedselverspilling, lopen veel voedselbanken producten mis. “Onbedoeld heeft (onze strijd tegen voedselverlies) een indirect negatief effect op het voedsel dat naar de Voedselbank gaat. Daarom hebben we de handen ineengeslagen voor het nieuwe spaarprogramma”, legt Junior Brandenburg van El Rey zijn keuze voor Voedselbank Woerden uit. Bij elke bestelling vanaf 25 euro krijgt je bij El Rey een solidari-sticker. Bij een volle spaarkaart, vijf stickers, doneert El Rey een waardebon van 18 euro aan de Voedselbank.

Luxe

De klanten van de Voedselbank kunnen  met de  waardebonnen een maaltijd afhalen bij El Rey. “Hiermee wordt een extraatje voor de klanten van de Voedselbank mogelijk. Een luxe maaltijd thuis met dank aan alle spaarders, dat is een echte traktatie voor al onze klanten”, zegt Elias Blom namens de Voedselbank Woerden. Blom ziet in deze tijd steeds meer mensen die een beroep moeten doen op de Voedselbank. “De verwachting is dat dit aantal nog fors zal toenemen.” Alle steun is dus meer dan welkom.

Lees meer

Gulle giften voor de Voedselbank: ‘We komen hiermee letterlijk de winter door’

Van duizenden liters perensap tot cadeaukaarten, speciale menu's en duizenden euro’s aan boodschappe...

Koken als een chef: restaurant de Woerdenaar deelt recepten met de Voedselbank

Woerdense horeca helpt eenzame ouderen aan een maaltijd; en jij kunt ook helpen

adv.