Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brownies&downieS en Voedselbank ‘bedolven’ onder duizenden liters perensap

Door Kirsten Bliekendaal 23 oktober 2020

Zij kunnen vast geen peer meer zien! De cliënten van onder andere Brownies&downieS plukten eind september een giga berg met peren. De oogst is verwerkt en heeft 6.000 (!) liter perensap opgeleverd. Dit gaan ze doen met al die sap.

Uiteraard wordt de sap straks geschonken in het lunchcafé van Brownies&downieS in Woerden. Daar staat 800 liter perensap staat daar te wachten tot de horeca weer open mag. De rest van de flessen zijn verdeeld onder de klanten van de voedselbanken in Woerden en omgeving. Dat leverde volgens Rotary Woerden, een van de initiatiefnemers van het perenproject, veel blije gezichten op. “Het komt niet vaak voor dat zij een extraatje krijgen”, laat de organisatie weten.

Landgoed

De peren komen van een verlaten perenboomgaard op het Landgoed Linschoten. Cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden en leden van Rotary Woerden Oude Rijn plukten in september meer dan 14.000 kilo van de bomen. Op het Landgoed Linschoten leerden ze naast het plukken, alles over het fruit, de natuur en voedselverspilling.

Lees meer

Giga veel perensap: cliënten van Brownies&DownieS plukken 14.000 kilo peren

Of je w...peren lust?! We hopen het. De cliënten van Brownies&DownieS plukten in september samen met...

Zo kun jij de Voedselbank in Woerden helpen: ‘Acties voor vers voedsel hard nodig’

Brownies&downieS brengt positieve energie bij jou: ‘Onze kanjers schrijven de kaartjes thuis’

adv.