Woerdenaren zijn onveilige centrumring zat: ‘Pak die gevaarlijke punten eens aan’

Door Sylvia Vos 16 augustus 2018

Woerdenaren zijn het zat. De onveilige verkeerssituaties op de Woerdense centrumring moeten worden aangepakt. Woensdagmiddag gebeurde er een ernstig ongeluk op de kruising van de Wilhelminaweg met de Oranjestraat. Daarbij kwam een vrouw onder een vrachtwagen terecht. Er moet iets veranderen, vinden inwoners van Woerden, en wel heel snel! 

Update: het kruispunt wordt aangepast, heeft de gemeente 16 augustus om 13.45 uur laten weten. Zie onderaan dit artikel. 

Terwijl de hulpdiensten woensdagmiddag bezig waren om de vrouw onder de vrachtwagen te bevrijden, spraken meerdere omstanders zich uit over het kruispunt. Een van hen vertelt dit al meerdere keren aangekaart te hebben bij de gemeente. Een ander bevestigt dat en zegt: “Het was hier gewoon wachten op problemen.”

Roep om actie

Ook op sociale media laten mensen zich niet onbetuigd. In niet mis te verstane bewoordingen spreken mensen zich uit over de plek des onheils bij Molen de Windhond én een aantal andere plekken.

(Tekst loopt verder door onder de foto)

Molen kruispunt meulmansweg kruittorenweg oranjestraat wilhelminaweg
Foto: indebuurt Woerden

Rody van Eijk zegt: “Hier moeten koppen voor rollen, gemeente is hier verantwoordelijk voor… het is al zo vaak aangegeven dat het gevaarlijk is door buurtbewoners, maar nooit geen gehoor vanuit de gemeente #ruimendatzooitjeinwoerden.”

Astrid Boot Hooijberg schrijft: “Er wordt al jaren geklaagd over de onoverzichtelijke situatie voor fietsers bij de molen, maar ook bij de hoek Abn-Amro. Je zit de auto’s gewoon niet aankomen. Het is altijd gissen of je wel of niet kunt oversteken.”

‘Gemeente Woerden, onderneem even heel snel actie op dit soort knooppunten’

In diverse reacties worden verschillende gevaarlijke punten voor fietsers genoemd in Woerden. Mét een roep om verandering.

Adje van Vliet benoemt drie punten: bij de molen, bij Friendly’s voor en bij de ABN-Amro. “Iedereen ziet hier weleens vergelijkbare gevaarlijke situaties. Hoofdzaak is dat men elkaar even in de gaten houdt. Op dit soort onoverzichtelijke punten gebeurt dat minder. En” wendt hij zich tot de gemeente, “onderneem even heel snel actie op dit soort knooppunten, of moet er eerst een dodelijk ongeluk gebeuren?”

(Tekst loopt verder door onder de foto)

Friendlys Oostdam plantsoen
Foto: indebuurt Woerden

Nel Wierts-Ultee vraagt zich hardop af: “Zal de gemeente nu eindelijk eens wakker worden? Het is niet de eerste keer. Pak die gevaarlijke punten eens aan.”

Centrumring aanpakken

In het coalitieakkoord dat in juni werd gepresenteerd, staat de aanpak van de centrumring genoemd. Wethouder Arjan Noorthoek van Verkeer en Vervoer vertelde toen dat het voor fietsers beter moet worden in Woerden, door fietsknelpunten aan te pakken en routes beter en veiliger te maken.

Als voorbeeld zei hij op de Woerdense binnenring fietsers voorrang te willen geven, zodat oversteken veiliger wordt. De opdracht om de binnenring aan te pakken ligt inmiddels bij de ambtenaren, zo meldt een woordvoerder van de gemeente.

Verdere reactie van de gemeente volgt later vandaag.

Update: de gemeente Woerden heeft een persbericht uitgestuurd. Daarin kondigt ze aan dat het kruispunt wordt aangepast. 

Ongeval wilhelminaweg fietser vrachtwagen

Onveilig kruispunt Wilhelminaweg wordt na de VakantieWeek aangepakt

Het kruispunt op de Oranjestraat en de Wilhelminaweg, waar woensdag 15 augustus een ernstig ongeluk ...
Ongeval wilhelminaweg fietser vrachtwagen

Fietser komt onder vrachtwagen op Wilhelminaweg

Een afschuwelijk ongeluk woensdagmiddag op de Woerdense centrumring rond ongeveer 13.00 uur. Op de W...
Voetgangersoversteek zebrapad Polanerbaan Woerden

Er komt een zebrapad op de Polanerbaan; ‘het lijkt hier wel een racebaan’

"Het lijkt hier op de Polanerbaan wel een racebaan. Er is een oversteek met een vluchtheuvel. Dat is...

Meer over

112 Verkeer

adv.