Hé Woerdenaar, welke yoga past bij jou? Doe de simpele test

Aangeboden door Yoga Point Woerden 5 december 2018

Je hebt best wel veel verschillende soorten yoga, maar welke past nou bij jou? Aan de hand van de volgende vragen kun jij dat heel gemakkelijk bepalen. Daarnaast vertelt Loes van Yoga Point jou meer over yoga. Enne, yoga is niet alleen voor vrouwen. Ook de mannen zijn heel welkom bij Yoga Point in Woerden.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Om te kijken welke yoga bij jou past, geef dan eens antwoord op onderstaande vragen. Welke vraag is bij jou het meest prangend? Ga naar die pagina en vind de yoga die het best bij je past.

  • Wil jij conditie opbouwen? (Ga naar pagina 2)
  • Wil jij van je stressgevoel af? (Ga naar pagina 3)
  • Wil jij juist een fysieke yoga doen? (Ga naar pagina 4)
  • Kun jij een powernap gebruiken en zoek je rust? (Ga naar pagina 5)
  • Wil jij leniger worden? (Ga naar pagina 6)

Ashtanga

Als jij op een veilige manier wilt trainen en tegelijk ook conditie wilt opbouwen, dan is Ashtanga de yoga voor jou. De bewegingen die je maakt, volgen elkaar snel op en je doet ze op ademhaling. Hierdoor is het onmogelijk om in je hoofd bezig te blijven. Loes: “Het voelt als een kleine vakantie van jouw gedachten en zorgen. Ashtanga wordt ook wel meditatie in beweging genoemd. Doordat je altijd dezelfde volgorde van de houdingen doet, denk je er ook niet te veel over na.” Flow en Vinyasa zijn vergelijkbare yoga.

Wil je toch een nóg intensievere yoga? Ga dan naar pagina 4.

Slim & shape

Het doel van Slim & Shape-yoga? Jou helemaal stressvrij maken. In de les doe je ademhalingsoefeningen en leer je balmassagetechnieken. Hierdoor breng en houd je jouw lichaam in shape. “En deze yoga zorgt voor een energiek lichaam en een rustige geest. Je doorloopt tijdens de les verschillende stappen en een hoop lichamelijke en psychische klachten kunnen door Slim & Shape vermeden worden. Nog een mooie bijkomstigheid van weinig stress: je kunt meer genieten van de dingen om je heen!

Zoek je een yoga waarin rust centraal staat? Ga dan naar pagina 5.

Hatha

Bij Hatha gebruik je jouw hele lichaam. Dit kan op een hele intensieve manier, maar ook op een meer ontspannen manier. “Alle andere vormen die Yoga Point aanbiedt, zijn afgeleid van Hatha. In de lessen worden lichaam, geest en ademhaling door (soms intensieve) houdingen getraind. Als je hier bewust mee bezig bent, wordt je lichaam gezonder en neemt je bewustzijn toe. De fysieke houdingen zorgen voor kracht en flexibiliteit. En tijdens de lessen ga je ook met evenwicht aan de slag”, vertelt Loes.

Iets te fysiek voor je? Op pagina 2 staat een iets mindere fysieke yoga.

Yoga Nidra

Bij Yoga Nidra hoef je alleen maar te liggen in een voor jou comfortabele positie. Natuurlijk mag je een kussen of deken gebruiken hierbij. Loes: “Door een combinatie van de rotatie van je bewustzijn, ademhaling en visualisaties, word je begeleid naar de ultieme ontspanning van lichaam en geest. Je gaat naar een diepe staat van slaap, maar je blijft toch volledig wakker en alert. Een half uur Yoga Nidra kan voelen alsof je drie uur geslapen hebt. En een kwartier van deze yoga, voelt alsof je een powernap hebt gedaan.”

Wil je liever van je stress af? Dat kan ook met de yoga op pagina 3.

Yin yoga

Als je wat leniger wilt worden, dan is Yin Yoga echt iets voor jou. Loes: “Tijdens de les leer je houdingen die je langer vasthoudt, dan bij andere yoga. De houdingen laten je lichaam ook ontspannen, dus behalve dat je lenig wordt, kun je ook problemen makkelijker loslaten. Door Yin Yoga worden jouw bindweefsel en gewrichten soepeler, zodat je beter kunt bewegen.”

Wil je alleen maar aan je conditie werken? Kan ook! Ga dan naar pagina 2.

Aerial Yoga Woerden

Deze yogalessen zijn nieuw, heel bijzonder en kun je volgen bij Yoga Point

Bij Yoga Point kun je heel veel verschillende yogalessen volgen. Dat kan in de ochtend, avond én in ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Yoga Point Woerden. Meer over Yoga Point Woerden ontdekken?

Yoga Point Woerden yoga

Nu open09:30 - 21:30

Pompmolenlaan 26, Woerden

Bekijk meer:yoga
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.