Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wegafsluitingen en parkeren tijdens Koeiemart 2019: dit moet je weten

Door Jurgen Rupschus 15 oktober 2019

Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober staat onze vestingstad in teken van de Koeiemart. En daar hebben we natuurlijk onwijs veel zin in. Wel kan dit gevolgen hebben voor het verkeer. Lees hier waar je kunt parkeren en welke wegen zijn afgesloten tijdens dit grote evenement in Woerden.

Wegafsluitingen

Tijdens de Koeiemart zijn de volgende plekken, straten en wegen afgesloten voor verkeer:

Maandag 21 oktober

 • Parkeerplaats Plantsoen is afgesloten

Dinsdag 22 oktober

 • Vanaf 07.00 uur zijn de Oostlaan en de Oostsingel de gehele dag afgesloten.
 • Vanaf 12.00 uur zijn de parkeerterreinen bij de Havenstraat en de Wagenstraat afgesloten.
 • Ook is de Burgemeester H.G. van Kempensingel (versmalling en deels afsluiting) dan ten oosten van de Van Helvoortlaan (ter hoogte van Kalsbeek Bredius), afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Van Helvoortlaan en de Kievitstraat.
 • Vanaf 12.00 uur zijn de Haven, Havenstraat, Emmakade, Nieuwe Markt, Nieuwstraat, Wagenstraat, Rijnstraat en Molenstraat afgesloten. De parkeergarage blijft wel gewoon bereikbaar.
 • Vanaf 14.00 uur zijn het Plantsoen, de Hogewal en de Ravelijnsingel afgesloten. Verkeer kan dan niet meer over dit deel van de centrumring rijden. Het verkeer wordt met hulp van borden omgeleid. Ook de Oostdam richting het centrum wordt dan afgesloten.

Woensdag 23 oktober

 • Tot 02.00 uur zijn het Plantsoen, de Hogewal, de Oostsingel en de Ravelijnsingel afgesloten. Verkeer kan niet over dit deel van de centrumring rijden en wordt met hulp van borden buiten het centrum omgeleid.
 • Vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur zijn de Nieuwe Markt, Meulmansweg en Westdam (richting Meulmansweg) afgesloten. Het is dan ook niet meer mogelijk de Eendrachtstraat in en uit te rijden.
 • Tot 20.00 uur zijn de Haven, Havenstraat, Emmakade, Nieuwstraat, Wagenstraat, Voorstraat, Plantsoen, Hogewal en Rijnstraat afgesloten. Ook de Molenstraat is afgesloten, maar de parkeergarage blijft bereikbaar.
 • Tot 22.00 uur is de Oostdam richting het centrum afgesloten.
 • De Oostlaan en het parkeerterrein bij het Plantsoen (fietsenstalling) zijn de hele dag afgesloten.

Donderdag 24 oktober

 • Tot 07.00 uur is de Oostlaan afgesloten.

Defensie-eiland

De Oostdam is van dinsdag 22 oktober 14.00 uur tot woensdag 23 oktober 22.00 uur richting de binnenstad afgesloten. Het Defensie-eiland is dan alleen via de Wilhelminaweg te bereiken. Je kunt wel via de Oostdam het centrum verlaten.

Parkeren

Tijdens de Koeiemart zijn de parkeergarages Castellum en Defensie-eiland geopend. Castellum inrijden doe je via de Kazernestraat. Je kunt daarnaast ook parken op het parkeerterrein aan de stadszijde en zuidzijde van station Woerden. Jouw auto parkeren kan ook op de parkeerplaats aan Groenendaal (achter Noppes), maar tijdens het evenement kan de auto niet weg door wegafsluitingen.

Parkeerverbod

Op 22 oktober geldt er de hele dag een parkeerverbod en wegsleepregeling voor Plantsoen, Hogewal, Torenwal, Oostsingel, Ravelijnsingel, Oostlaan en Burgemeester H.G. van Kempensingel. Op dinsdag 22 oktober vanaf 12.00 uur tot woensdag 23 oktober 24.00 uur geldt het verbod voor Oostlaan, Rijnstraat, Wagenstraat, Havenstraat, Haven, Emmakade, Nieuwe Markt en Nieuwstraat.

Fietsenstallingen

Als je in Woerden woont dan is het wel zo slim om op de fiets te komen. Dit jaar zijn er extra fietsenstallingen waar je jouw stalen ros kunt parkeren. De fietsenstallingen vind je bij het Westdampark, aan de Oostdam, aan het Plantsoen op de hoek van de Oostdam, bij het Klooster, op de hoek Havenstraat/Wilhelminaweg en bij de Bonaventurakerk.


Lees ook:

Woerden Koeiemart 2019

Woerdense Koeiemart 2019: datum, info over de markt en aftermovie van vorig jaar

Het Kerkplein vol met koeien, een kommetje snert eten en even langs de poffertjeskraam. De Koeiemart...
Werkzaamheden kruising Hollandbaan Waardsebaan planning Woerden

Update werkzaamheden kruising Hollandbaan – Waardsebaan (inclusief de gehele planning)

Mensen, de volgende fase van de werkzaamheden aan de kruising Hollandbaan - Waardsebaan in Woerden i...
Koeiemart vroeger Kerkstraat

Hilarisch Koeiemartlied uit 1955 opgedoken: dit moet je als Woerdenaar gelezen hebben

Wat je af en toe tegenkomt als je door de archieven van de krant aan het speuren bent... Nu hebben w...
Bockbieren Woerden

Deze bijzondere bockbieren moet je geproefd hebben (en gewoon verkrijgbaar in Woerden)

Als de herfst begint, dan heeft dat één groot voordeel: de tijd van de bockbieren is aangebroken! In...

adv.