Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sorry oma! De lekkerste snert van Woerden komt van Jolanda

Door Kirsten Bliekendaal 20 oktober 2020

Jolanda van der Blom om exact te zijn. Zij mag zich sinds maandagavond Snertkoningin van Woerden noemen. Haar bakje snert werd als beste getest door de jury van de eerste Snertverkiezing van Woerden. Wij willen nu natuurlijk weten wat haar geheim is.

Uit de ruim twintig bakjes ingeleverde snert, koos de jury van de Snertverkiezing unaniem voor de creatie van Jolanda. “Eindelijk echte erwtensoep, geen wortel en geen aardappel. Dit is ‘m”, reageerde jurylid Gineke van Kesteren bij het proeven van bakje nummer 20. Collega Niels Verburgt van BistroLokaal knikte instemmend. Het derde jurylid, snertliefhebber de heer van Rijnsburger, genoot stilletjes van het lekkers dat hij voor zich had.

Verkiezing

De Snertverkiezing is een van de alternatieve koeiemartactiviteiten tijdens de speciale Snertweek. Zo’n twintig Woerdenaren leverden maandag hun bakje met snert bij Van Kesteren en buro Fudge in met de hoop uit te worden geroepen tot Snertkoning of -koningin van Woerden. “Ik heb een vegetarische variant gemaakt”, zegt Rebecca de Boer nadat ze haar bakje maandagmiddag af heeft geleverd. “Ook zit er geen zout in en komen de kruiden uit mijn eigen tuin. Koken is mijn ding en ik vind het leuk om op deze manier verbonden met Woerden te zijn.” Haar soep was net als de andere inzendingen niet goed genoeg om de uiteindelijke winnaar Jolanda van der Blom te verslaan. Zij haalde een ruime acht. Via de telefoon werd ze maandagavond direct op de hoogte gesteld van haar kroning tot Snertkoningin. Haar eerste reactie: “Wat leuk!”.

Geheim

Als winnaar moet Jolanda haar tot nu toe geheime recept met Woerden delen.  Al hebben we wel een klein vermoeden waar ze de soep heeft leren maken. Jurylid Gineke schaterde het uit van het lachen toen ze de naam van Jolanda uiteindelijk hoorde (de jury zag alleen nummertjes op de kommetjes soep). “Fantastisch, dit meen je?! Ze heeft bij mij gewerkt, natuurlijk weet ze hoe ze soep maakt.” Nou Jolanda kom maar op met dat recept!

Lees meer

Geen Koeienmart, maar wel Snertweek: ‘Niks doen kan niet’

Geen Koeienmart, we balen er ontzettend van! Het is voor Woerdenaren en ook de ondernemers alles beh...

Snertweekrecept van Monique: ‘Deze erwtensoep brengt de familie samen’

Mysteries opgelost: hier in Woerden eet je de lekkerste snert

adv.