Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koeiemart 2020 en Nacht van Woerden: dit is de status

Door Jurgen Rupschus 19 mei 2020

Er zijn de afgelopen periode veel evenementen afgelast door de coronamaatregelen, zo ook in Woerden. Onder andere de Woerdense VakantieWeek en het Straattheaterfestival gaan niet door. Maar hoe zit het met de Koeiemart en Nacht van Woerden die op 20 en 21 oktober op de planning staan? De veldrit is al afgelast en eind juni wordt de beslissing gemaakt over het wel of niet doorgaan van de mart.

Kiremko Nacht van Woerden afgelast

De veldrit Kiremko Nacht van Woerden is afgelast, dat maakte de organisatie bekend. Voorzitter Stichting Wielerronde Woerden, Arjan van der Horst: “Het is aan het bestuur om een verantwoord evenement neer te zetten, dat zit er helaas dit jaar niet in en richten wij ons op de volgende editie in 2021. De Kiremko Nacht van Woerden is door de inspanningen van sponsoren, leveranciers, vrijwilligers en renners de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer succesvol evenement. Samen organiseren we een internationale veldrit van formaat waar we trots op zijn. Die standaard willen we voor de komende jaren hoog houden. We onderzoeken nu een mogelijk alternatief programma later in het najaar.”

Dit is de tweede keer in het bestaan dat de nachtelijke veldrit in Woerden niet doorgaat. In 2006 ging het al eens niet door, omdat de organisatie zich wilde focussen op het NK in wijkpark Molenvliet.

Koeiemart aan een zijden draadje

De kans dat de Koeiemart op 21 oktober dit jaar doorgaat is minimaal, dat laat de gemeente Woerden weten. Eind juni komt er een definitief besluit over het wel of niet doorgaan van het grootste evenement in Woerden. Dan is er waarschijnlijk meer bekend over de maatregelen na 1 september. Zoals het er nu voor uitziet, is de kans bijzonder klein volgens de organisatie.

Burgemeester Victor Molkenboer: “De Koeiemart is niet weg te denken uit Woerden. Het is dan ook een lastige boodschap dat het er dit jaar waarschijnlijk niet in zit. Wij gunnen iedereen een feest, maar de gezondheid staat nu voorop. Het is sowieso nog de vraag of er na 1 september weer evenementen mogelijk zijn. Maar zelfs als dat het geval is, blijft naar verwachting de maatregel van 1,5 meter afstand van toepassing. Als je bedenkt dat de Koeiemart jaarlijks zo’n 25.000 bezoekers trekt, dan is dat in onze binnenstad gewoon geen haalbare kaart. Spijtig, maar hopelijk volgend jaar weer als vanouds!”

In 2001 gooide een besmettelijk virus ook roet in het eten. De uitbraak van mond-en-klauwzeer zorgde ervoor dat er geen koeien op de Koeiemart van 2001 en 2002 waren. De koeien kwamen hierna wel weer terug, alleen in de vorm van koeienshows, omdat de handel in koeien niet meer was toegestaan door de aangescherpte regelgeving.

Nacht van Woerden op Kerkplein

Nog zo’n feest waar we elk jaar naar uitkijken is de Nacht van Woerden op het Kerkplein die 20 oktober op de agenda staat. Wat is daar de status van? “Wij volgen de protocollen van de gemeente. Als de veldrit én de Koeiemart niet doorgaan, dan zal er ook niets op het Kerkplein zijn”, vertelt Martijn Gerits van Woerden Bruist ons. Ook hiervoor geldt dus dat de beslissing eind juni wordt gemaakt door de gemeente. We houden je op de hoogte.


Dit vind je misschien ook wel interessant:

Nello's Pizza Art Woerden

Italiaan Aniello opent nieuwe pizzeria in de Rijnstraat: ‘Woerden is zo mooi!’

We hebben er in Woerden een nieuwe pizzeria bij! Vorige week gingen de deuren open van Nello's Pizza...
Banja Woerden

Restaurant Banja sluit de deuren: ‘Iedereen bedankt voor de gezelligheid’

Het is nooit leuk als een bedrijf gaat stoppen. Helaas is dit het geval voor restaurant Banja in de ...

Privé shoppen: zo werkt dat als je een nieuwe bril nodig hebt

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...

En toen was het stil: de coronatijd bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...
Ook koffie to go woerden voorstraat

De beste koffie to go: die haal je volgens jullie hier in Woerden

Wij vroegen waar jullie nou de lekkerste koffie to go halen in Woerden. Want koffie to go wordt stee...
bioscoop

Vanaf 1 juni weer naar de bioscoop: hoe gaat dat eruitzien bij AnnexCinema in Woerden?

Als alle corona-versoepelingen doorgaan, mogen we vanaf 1 juni weer naar de bioscoop. Bij AnnexCinem...
Vuilniswagen Woerden afval

Vuilnismannen draaien dubbele diensten in Woerden: ‘Het valt niet mee om alles netjes te houden’

Het klinkt heel logisch: omdat we met z'n allen veel meer thuis zijn, produceren we meer afval. In W...

adv.