Geen geloei, maar zo zag de ‘Koeiemart XS’ eruit in Woerden (foto’s)

Foto: indebuurt Woerden

Ken je die grap van de Koeiemart die niet doorging? Nou, het ging toch een heel klein beetje wel door. Officieel niet natuurlijk, maar met de kermis, kraampjes, poffertjes, oliebollen, snert, veel speelgoedkoeien en kristaljons was het toch een Woerdens feestje. Maar dan zonder loeiende koeien. En de woensdagmarkt was er ook ‘gewoon’. Het was gezellig druk in de stad.

En dat begon al in de avond van 26 oktober. Want bij verschillende horecagelegenheden werd de Nacht van Woerden gevierd. En daar kwamen best veel mensen op af. De veldrit ging niet door, maar een paar weken geleden werd er een illegale Kiremko Nacht van Woerden verreden. Gewonnen door topper Ellen van Dijk.

Huldigingen

En tijdens de Nacht van Woerden op de 26ste werd diezelfde Ellen van Dijk gehuldigd. Want: Europees- en Wereldkampioene, heldin! Ze kreeg op het Kerkplein een brochette in goud van burgemeester Victor Molkenboer. Victor was ook te zien in het Koeiemartjournaal, waarin hij ontelbaar keer sorry zei tegen de Woerdense koeien, omdat de Koeiemart werd afgelast.

Tekst gaat verder onder de foto >

koeiemart
Kijk eens wat een plaatjes! Foto: indebuurt Woerden

Snertkoninginnen

Nog meer huldigingen waren er op 27 oktober tijdens de Koeiemart XS. Marian Noorthoek en Esther en Nienke Dost-de Ridder werden verkozen als snertkoninginnen. Zij hebben de prijs gewoon voor de beste snert van Woerden in de categorieëen traditioneel en eigenwijs.

Heel bijzonder: de eigenwijze snert moet je koud eten. De jury vond ‘m geweldig lekker. Wij interviewden de winnaressen, lees hier meer. De snertverkiezing was onderdeel van de Snertweek. Over snert gesproken, bij Plein 7 kon je gratis een bakkie snert halen, een cadeautje van de markt, lief!

Tekst gaat verder onder de foto >

Nienke en Marian zijn de Snertkoninginnen van Woerden Foto: indebuurt Woerden

Journaal

Door het Koeiemartjournaal, kregen we toch echt dat lekkere Koeiemartgevoel. Heb je ‘m nog niet gezien? Kijk het dan hier terug. Absoluut het kijken waard. Dieuwertje Blok is de presentator en er komen enkele BN’ers en bekende Woerdense plekken in het journaal voorbij.

Kraampjes

Al vroeg in de ochtend werden de kraampjes in de winkelstraten opgetuigd. En werden de koeienvlaggen opgehangen. In de straten stonden allemaal kraampjes van de Woerdense ondernemers. Loeigoeie koopjes, Woerdense fudge, kaas, kristaljons (ook als ijs en fudge) speelgoed, het leek wel een braderie. Bij Versluis stond er zelfs een rij voor de oliebollen en kristaljons.

En op het Kerkplein stond de markt, want: woensdag is marktdag. Verder waren er spelletjes te doen (zoals een nepkoe melken en koeienjacht) en kon je ook Woerdense ansichtkaarten en Koeiemart-tasjes kopen. Wil je hebben toch?

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto: Jan’s Steen

Koeiemart-lego

Ook legowinkel Jan’s Steen stond met een kraam in de Voorstraat. Helemaal bijzonder was het om drie creaties in de etalage te zien met als thema Koeiemart. Dit was onderdeel van een bouwwedstrijd en mensen konden stemmen op de mooiste. Allemaal winnaars in ieder geval!

Kermis

De kermis staat er dit keer een dagje extra, lees hier meer. De kermisgeluiden zijn in heel Woerden te horen (als de wind goed staat) en vooral in de avond is dat een fraai gezicht. Robbert maakte onderstaande foto.

Tekst gaat verder onder de foto >

Snertweek

Als je dacht dat het na vandaag klaar is, dan heb je het mis. Want het is nog de hele week Snertweek. Er komt nog een lampionnenoptocht en de koeienjacht kun je nog de hele week doen. Daarnaast gaat er een koe schijten op de koeienstoep, geen grap. En je kunt er nog prijzen mee winnen ook. Lees hier meer.

De poffertjeskraam staat er nog tot 1 november en tot begin volgend jaar kun je naar het pop-upmuseum dat helemaal in het teken staat van de koe.

Tekst gaat verder onder de foto >

Ook in de poffertjeskraam in het Westdampark was het gezellig op 27 oktober. Leden van de Woerdense Red Hat Society kwamen daar lekker eten. Foto: Red Hat Society Woerden

2022

De Koeiemart ging dan niet door, maar toch weer een beetje wel. De volgende Koeiemart (altijd op de eerste woensdag na 20 oktober) is op woensdag 26 oktober 2022. Doei! Of zoals ze in Zuid-Afrika weleens zeggen: koebaai!

Meer foto’s Koeiemart XS

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Koeiemart

Ga naar “Goed om te weten: op deze data vallen de feestdagen in 2022”

Goed om te weten: op deze data vallen de feestdagen in 2022

Wandelen brediuspark lente
Ga naar “Te lekker! Dit zijn de winnende snertrecepten van Nienke en Marian (traditionele soep en snertspread)”

Te lekker! Dit zijn de winnende snertrecepten van Nienke en Marian (traditionele soep en snertspread)

Snertverkiezing
Ga naar “Say snert! Dit zijn de snertkoninginnen van Woerden!”

Say snert! Dit zijn de snertkoninginnen van Woerden!

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Solar tafelkaarsjes € 4,99”

Solar tafelkaarsjes € 4,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Michael Kors zonnebril € 69,99”

Michael Kors zonnebril € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Crafts & Co DIY miniatuurhuisje € 9,95”

Crafts & Co DIY miniatuurhuisje € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 17 mei 2022
Ga naar “5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00”

5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker ledencontact en examens luchtsportbond”

Medewerker ledencontact en examens luchtsportbond

 • Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Telefoniste”

Telefoniste

 • Luba Uitzendbureau Woerden
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Doktersassistent(e)”

Doktersassistent(e)

 • Huisartsenpraktijk Iepenhof
 • Parttime

Topper

Ga naar “Secretaresse”

Secretaresse

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Commercieel medewerker binnendienst”

Commercieel medewerker binnendienst

 • Opmaat financieel adviseurs
 • Fulltime/Parttime
Opmaat financieel adviseurs Woerden vacature baan functie commercieel medewerker binnendienstOpmaat financieel adviseurs Woerden vacature baan functie commercieel medewerker binnendienst

Topper