Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitprinten maar! Hier is jouw programma voor deze koeiemartdag

Door Kirsten Bliekendaal 21 oktober 2020

Zo heb jij even lekker uitgeslapen deze ochtend! Als we dan een voordeel moeten noemen van het niet doorgaan van de Koeiemart is dat het wel. Maar, wat nu? Zie hier: jouw alternatieve programma voor de Koeiemart. Helemaal koeronaproof natuurlijk.

9.00 uur:  ‘Dat was een heftige Nacht van Woerden.’ Heb jij dinsdagavond de online variant meegemaakt? Misschien moet je nog even je biertjes opruimen in de huiskamer voordat je jouw eerste koffie inschenkt. Zet dan gelijk de poffertjespan klaar, want dat moet je vandaag toch echt zelf gaan doen.

Tekst gaat verder onder foto

De foto’s van Robbert Roozenbeek vind je op diverse filmlocaties in de stad. Foto: Kirsten Bliekendaal

Scoor een poster van de koeiemartfilm

10.00 uur: Toch maar even het centrum in en doen alsof? Ga eerst naar de woensdagmarkt op het Kerkplein. Daar vind je een speciale koeiemartkraam met posters en ansichtkaarten. De afbeeldingen zijn gemaakt door Robbert Roozenbeek tijdens de opname van deze koeiemartfilm. Meer van zijn zwart-witfoto’s vind je op de filmlocaties in de stad zelf. Volg de platen vanaf het Exercitieveld door de binnenstad naar de Vosbrug, dan heb je gelijk de Koeiemart-filmwandeling te pakken.

Woerdense lekkernijen (met vlekken)

11.30 uur: Genoeg gewandeld. Het is tijd voor een tweede bakje koffie. Bij Luciano krijg je bij je koffie een speciale cupcake in koeiemartstijl. Meer van de Fudge? Ga dan langs bij Buro Fudge voor een koeimartvariant. Ook bij Brownies&downieS is er speciaal lekkers met vlekken! Bij Bakkerij Versluis ben je aan het goede adres voor de traditionele Kristaljons.

Tekst gaat verder onder foto

Kristaljon bij Bakkerij Versluis Foto: Kirsten Bliekendaal

12.30 uur: Snert! Natuurlijk bestaat de lunch vandaag uit snert. Mocht je zelf niet hebben gemaakt of Snertkoningin Jolanda niet kennen. Dan kan je voor een emmertje afhaalsoep terecht bij Keurslager van Kesteren. Ook  Inloophuis ’t Centrum heeft snert, maar check even of hun pan niet al is leeg gekocht.

Loeigoeiekoopjes

14.00 uur: Er zijn dan geen koeiemartkramen, koeimartkoopjes zijn er wel. Haal in een van de winkels de papieren Koerant of bekijk online de krant met alle aanbiedingen. Nu ben jij helemaal voorbereid voor jouw koopjesjacht. En het mooie is, de meeste aanbiedingen gelden de hele week nog.

Tekst gaat verder onder foto

Schijt-je-rijk

16.00 uur: Zorg wel dat je optijd bent uitgewinkeld. Om 16.00 uur word jij achter jouw computerscherm verwacht voor de livestream van Schijt-je-rijk. Tenminste als je dinsdag niet bent vergeten jouw KOE-ordinaten door te geven. Koe Klara krijgt 60 minuten de tijd om te poepen. Valt de schijt op jouw doorgegeven KOE-ordinaat dan val je in de prijzen. Lees hier de spelregels nog eens door.

Koeiemartbier

18.00 uur: Omdat we de poffertjeskraam van Lucas-Vermolen in het Westdampark moeten missen, mag je zelf aan de (be)slag. Zet die poffertjespan dus aan en schep nog een keertje een kommetje snert vol. Maak je maaltijd helemaal af met het Koeiemart bockbier van de Woerdense brouwerij Borrelnoot. Verkrijgbaar bij deze Woedense winkels.

Tekst gaat verder onder foto

Maandagavond koos de jury van de Snertverkiezing de lekkerste snert van Woerden. Foto: Kirsten Bliekendaal

20.00 uur: Sluit de Koeiemart af met een Zoom-meeting met je vrienden of kijk nog eens vol heimwee naar toen alles nog ‘gewoon’ was met deze foto’s van vorig jaar.

Lees meer

Caption This koeiemart

Kijken: Woerdense koeien komen in opstand omdat de koeiemart niet doorgaat

Meer koeiemart dan deze video gaan we dit jaar helaas niet beleven. Het grote feest in het centrum v...

5x Loeigoeiekoopjes: koopjes scoren tijdens speciale Koeiemartweek

Marien is de nieuwe voorzitter van de Nacht van Woerden: ‘Ik stap op een rijdende trein’

Voetjes van de huiskamervloer! Er is een online Nacht van Woerden met Koeiemartquiz

Meer over

Doen Koeiemart

adv.