Zo helpt fysio Viola mensen revalideren na een ongeval (en dit doet ze nog meer)

Aangeboden door fysioViola fysiotherapie & revalidatie 9 juli 2019

Als je gezond wilt blijven, dan is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Dit kan door lekker te wandelen of fietsen. Maar je kunt ook wat specifieker oefenen om bijvoorbeeld je knieën en rug sterker te maken. Daarvoor kun je naar een fysiotherapeut zoals Viola. Maar Viola helpt daarnaast ook mensen met het verbeteren van evenwicht en bij het revalideren na bijvoorbeeld een beroerte of ongeval. Daarnaast behandelt Viola ook mensen die artrose hebben.

Evenwicht verbeteren

Heb jij last van je evenwicht en ben je zelfs bang om op of van je fiets af te stappen? Bij fysioViola zijn er verschillende oefengroepen om je hierbij te helpen. “Het is laagdrempelig en iedereen is welkom. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent en of je in gewone kleren of een sportoutfit meedoet. Je kunt onder begeleiding oefenen op je eigen niveau en eigen tempo”, zegt Viola. De groepen zijn klein (maximaal 5 personen) waardoor er genoeg aandacht is voor jou. Er draait geen muziek en door de kleine groep is de sfeer lekker rustig.

Voor de oefen (sport) groep sluit je een abonnement af om één keer per week een uur lekker in beweging te zijn. “Het fijne is, dat het abonnement flexibel is. Je kunt elke maand opzeggen, maar als je een keer niet kunt op je vaste tijd dan kun je eventueel ook een andere keer in de week komen”, geeft Viola aan.

Handig om te weten: er zijn nog plekken op de dinsdag 13.00 uur – 14.00 uur, woensdag 11.00 uur – 12.00 uur en donderdag 09.30 uur – 10.30 uur.

‘Je kunt onder begeleiding oefenen op je eigen niveau en eigen tempo’

Fysiotherapie voor revalidatie na beroerte, een operatie of ongeval

Bij fysioViola kun je direct jouw revalidatietraject vervolgen (of starten) als je uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum komt. Misschien kun je in het begin nog niet naar de praktijk aan de Meulmansweg komen, maar dat is geen probleem, want dan komt fysioViola bij jou thuis. Tijdens de eerste afspraak kijkt Viola op welk niveau je bent en stel je samen met haar doelen op voor therapie.

“Belangrijk is om functioneel te oefenen, wat betekent dat de oefeningen die je doet zoveel mogelijk in het dagelijks leven kunt toepassen”, legt Viola uit. Als het nodig is, oefent Viola dan ook bijvoorbeeld met je op straat om te lopen. “De therapie is altijd 1-op-1, zodat je alle tijd en aandacht krijgt”, zegt Viola.

Individuele fysiotherapie bij artrose

Sinds begin dit jaar wordt een aantal behandelingen fysiotherapie voor artrose aan heup of knie vergoed vanuit de basisverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen heb je een verwijzing van je (huis)arts nodig. Door gerichte oefentherapie kan een operatie mogelijk uitgesteld worden. “FysioViola heeft contracten met alle zorgverzekeraars dus ook hiervoor kun je bij ons terecht”, zegt Viola. Je leert oefeningen die je zelf thuis kunt blijven doen. Heb je een stok achter de deur nodig om te blijven oefenen na het traject dan kun je ook doorstromen naar een oefen(sport)groep.

‘Een revalidatietraject is vaak voor een langere periode en dan de moed erin houden om door te blijven gaan is pittig’

Tillift en virtueel therapiesysteem

Uniek bij fysioViola is de tillift. Hierdoor kunnen mensen die rolstoelgebonden zijn buiten de rolstoel om oefenen, bijvoorbeeld om het loszitten te oefenen of in van lig tot zit te komen. Viola: “Daarnaast zit bij de lift een speciaal loopvest. Dit is eigenlijk een soort harnas waardoor je niet kunt vallen, maar wel kunt staan en eventueel lopen.”

“Ook kan de tillift je een beetje optillen, zodat je niet helemaal je eigen gewicht hoeft te dragen en het wellicht makkelijker is je voet naar voren te zetten of minder pijnlijk als je zere gewrichten hebt. De lift kan ook vastgezet worden, zodat dus ook alleen het staan geoefend kan worden.”

Waan je in de Betuwe of Blijdorp

Het virtuele therapiesysteem helpt om de therapie minder saai te maken. Viola: “Cliënten geven aan de tijd helemaal te vergeten als ze aan het lopen of fietsen zijn. Het is natuurlijk ook heel leuk om een fietstocht te maken door de Betuwe, een bezoek te brengen aan dierentuin Blijdorp of heerlijk door de bergen te wandelen. Het voelt door het virtuele therapiesysteem net echt!”

Het virtuele spelsysteem maakt dat je je hele lichaam gebruikt en je op een leuke manier je evenwicht, coördinatie en balans oefent. “Het bootst meer het echte leven na, want lopen en oefenen in de veilige oefenzaal is echt anders dan met alle prikkels van geluid en voorbijgaande mensen bij bijvoorbeeld op straat lopen. Als je niet zo stevig op je benen meer staat door een beroerte dan is lopen in de binnenstad op de kleine klinkers echt wel een uitdaging”, vertelt Viola.

Moed

Viola: “Een revalidatietraject is vaak voor een langere periode en dan de moed erin houden om door te blijven gaan is pittig. De afwisseling van een spel en zien dat je in de loop van de tijd er steeds beter in wordt doordat je score hoger wordt, zorgt voor extra motivatie.”

Je bent altijd welkom om te komen kijken of fysioViola iets voor je is of iets voor jou kunt betekenen. Om goede uitleg te krijgen en jouw vragen te beantwoorden is het wel verstandig om even te bellen of mailen voor een vrijblijvende afspraak.


Lees ook:

Hersenletsel kenmerken

Unieke lift in Woerden en dit moet je nog meer weten over hersenletsel

Overgevoeligheid voor prikkels en drukte, moeite met concentreren... hersenletsel is niet altijd van...
Winter fietspaden Woerden

Zo voorkom je dat je uitglijdt in Woerden: ‘Loop als een pinguïn’

Sneeuw is superleuk, maar het kan hierdoor wel glad worden op de Woerdense stoepen. Check deze Woerd...
Boerendijk Chystantstraat kruispunt Bouwapp Woerden vervanging verkeerslichten

Hoe reageer jij op getoeter als je fietst op de Boerendijk?

Als iemand naar je toetert op de Boerendijk, dan kun je op verschillende manieren reageren. Je gaat ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door fysioViola fysiotherapie & revalidatie. Meer over fysioViola fysiotherapie & revalidatie ontdekken?

fysioViola fysiotherapie & revalidatie fysiotherapeuten

Meulmansweg 8V, Woerden

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.