Doei faalangst en laag zelfbeeld: meld je kind aan voor Iwans bikkeltrainingen

Aangeboden door What’s Nekzt 8 mei 2018

Vindt jouw kind het lastig om aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten? Of mag jouw kind wel wat meer voor zichzelf opkomen? Jongerencoach Iwan Pol van What’s Nekzt helpt jouw kinderen om assertiever te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen en de sociale vaardigheden te ontwikkelen. En hij krijgt daarbij hulp van Piepmiep Paula en Bikkelboy Bob.

Iwan gelooft in een preventieve aanpak en geeft gerichte weerbaarheidstrainingen. “De trainingen zijn gericht op je zeker voelen als kind, stevig in je schoenen staan. Maar ook hoe je makkelijker met andere mensen omgaat en durven zeggen wat je denkt en voelt. Dat betekent ook nee leren zeggen en omgaan met kritiek.”

De bikkeltrainingen voor kinderen en jongeren van What’s Nekzt beginnen binnenkort weer, op woensdag 16 mei. Er zijn twee verschillende trainingen, één voor kinderen van 6 tot 9 jaar en één voor 12 tot 15 jaar. Inschrijven doe je hier.

Tekst gaat door onder de foto.

Bikkeltrainingen Woerden
Foto: Shutterstock

Speelse en laagdrempelige bikkeltrainingen

Iwan: “Ik zie veel jongeren die het moeilijk vinden om aansluiting te vinden met jongens en meisjes van dezelfde leeftijd. Dat heeft voornamelijk te maken met groepsdruk en zelfvertrouwen. Tijdens de bikkeltrainingen coach ik de kids op een laagdrempelige en speelse manier hoe om te gaan met dit soort dingen. Ze krijgen middelen om zich socialer op te stellen, meer vertrouwen en inzicht in zichzelf en ze worden assertiever. Het doel is om een bikkel te worden!”

Bikkelboy Bob

“We werken met een werkboek met allerlei typetjes. Zoals Piepmiep Paula, Bikkelboy Bob, Blufbink Bruno en Woeste Wilma. Hierdoor wordt het heel visueel voor kinderen. We oefenen verschillende situaties. Want je denkt op een bepaalde manier over een situatie en daar gedraag je je dan naar”, vertelt Iwan.

“Bijvoorbeeld als een kind op straat loopt en iemand met een grote hond tegenkomt. Dan is de niet helpende gedacht: wow, wat een grote hond, die gaat mij vast bijten. En de helpende gedachte is: hé wat een leuke hond, mijn oma en opa hebben er ook zo een! We oefenen heel veel met de 5 G’s. Dat zijn gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag en gevolg.”

Bikkeltrainingen weerbaarheidstraining
Foto: Shutterstock

In beweging

Iwan: “Ik ga veel met de kinderen en jongeren in gesprek. Maar we oefenen ook zelfverdedigingstechnieken en lichamelijke oefeningen die zijn gericht op houding en ademhaling. Want de kids moeten natuurlijk ook als een bikkel leren lopen.” De zelfverdedigingstechnieken worden door Iwan ook gebruikt in een andere training die hij geeft, Rots & Water.

Nu inschrijven

De bikkeltrainingen voor kinderen en jongeren bestaan uit 8 sessies op de woensdag en starten 16 mei 2018. Jouw kind inschrijven doe je hier:

What’s Nekzt coaches

Rosmolenlaan 1A, Woerden

Bekijk meer:coaches

adv.