Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo zit het met het aantal besmettingen in Woerden

Door Carin van der Meij 2 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw weekrapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Woerden 111 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De cijfers gaan over de periode 24 november tot en met 1 december.

Dat zijn er 32 minder dan vorige week. Toen steeg het aantal besmette Woerdenaren binnen een week met 143. De teller eindigde op 24 november op 1494 geregisteerde besmettingen (sinds het begin van de uitbraak in maart).  Nu, een week later, is het aantal vastgestelde besmettingen opgelopen tot 1605 in totaal.

Coronabesmettingen in Woerden

Voor het eerst sinds weken laten de cijfers een daling in het aantal besmettingen zien.  Dat geldt ook voor andere gemeenten in de regio. Behalve in Oudewater, daar bleef het aantal besmettingen stabiel. Lees hier meer over de cijfers in de omliggende gemeenten.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Woerden vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe
    Dit is een optelsom.
  • Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.

Lees meer

Corona in Woerden: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

In een week tijd – van 11 tot en met 17 november – zijn 135 Woerdenaren positief getest op het coron...

Mondkapjesplicht gaat in: op deze plekken in Woerden moet je een mondkapje dragen

Theewinkel Amiza is open en zo ziet de winkel er vanbinnen uit

adv.