Drukte en stress? Loes: ‘We helpen jong en oud om daar anders mee om te gaan’

Aangeboden door Yoga Point Woerden 24 april 2019

Je stapt haastig uit de trein op station Woerden, want je moet snel naar een afspraak op het Kerkplein. En je moet tussendoor ook nog even snel eten. O ja, boodschappen! En dan vanavond nog de boeken in voor die studie die je doet. Oef, stress! Loes Mackenzie van Yoga Point Woerden vertelt hoe je op een andere manier kunt omgaan met deze stressprikkels. Zodat jij veel meer rust in je leven ervaart.

‘We moeten veel’

“In onze maatschappij ervaren we allemaal in meer of mindere mate stress. We moeten veel presteren en daarnaast zijn er ontzettend veel prikkels om ons heen. En aardig wat mensen voelen zich ook nog eenzaam. Een flink aantal van deze stress-triggers zijn niet te vermijden”, vertelt Loes. “Maar je kunt wel leren om hier anders mee om te gaan, zodat je minder stress ervaart. Leren om hiermee om te gaan, is één van de voordelen van yoga.”

‘Stress en het ermee omgaan is voor ons als volwassenen al een ding, maar ook kinderen en zeker tieners hebben er last van’

Voor volwassenen en kinderen

Stress komt niet alleen voor bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Loes: “Stress en het ermee omgaan is voor ons als volwassenen al een ding, maar ook kinderen en zeker tieners hebben er last van. Zij voelen ook de druk van het dagelijkse leven. Daarom bieden we bij Yoga Point Woerden kinderyoga aan, en sinds kort ook tieneryoga op onze locatie aan de Pompmolenlaan. Want jong geleerd is oud gedaan!”

(Lees verder onder de foto)

Tieneryoga kinderyoga Woerden Yoga Point lessen aanmelden
Iris en Wendy geven kinderyoga en tieneryoga in Woerden. Foto: Yoga Point Woerden

Tieneryoga in Woerden

Maar wat houdt tieneryoga precies in? Loes: “Elke tiener voelt zich af en toe wat onzeker. Er wordt veel van hem of haar gevraagd en een tiener ondervindt veel innerlijke en uiterlijke veranderingen. Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld concentratieproblemen, moeite met slapen en sombere gedachten. Yoga kan helpen om rust en ontspanning te vinden. In de tieneryogales doen we verschillende asana’s (dit zijn yogahoudingen). We doen meditatie- en ademoefeningen, maar ook concentratie- en balansoefeningen.”

Spanning herkennen én er iets mee doen

In de lessen is er ook ruimte om lekker te lachen. “Respect en liefde voor jezelf en elkaar vinden we erg belangrijk in een yogales!”, aldus Loes. “De tieners gaan ontdekken dat ze goed zijn zoals ze zijn. Ze leren opgebouwde spanning te herkennen en er daarna actief iets mee te doen. De oefeningen zorgen dat het lichaam flexibel en sterk wordt. Daarbij is het niet belangrijk hoe je eruitziet of hoe lenig je bent, maar hoe je je voelt.”

“Het gaat er echt niet om wie de beste is. De les is juist gezellig en iedereen kan op deze manier leren hoe je respectvol met jezelf, maar ook met anderen omgaat.”

Aanmelden doe je zo

Kinderyoga (voor kinderen van 4 tot 11 jaar) wordt gegeven door yogadocent Iris Koelewijn. Dat doet ze in Woerden elke dinsdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Wendy Peelen geeft elke maandag tussen 17.00 en 18.00 uur tieneryoga (vanaf 11 jaar). Wil je meer weten? Stuur dan even een mailtje naar dit adres. Je kunt ook direct aanmelden voor de yogalessen. Dat doe je via onderstaande button:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Yoga Point Woerden. Meer over Yoga Point Woerden ontdekken?

Yoga Point Woerden yoga

Gesloten09:30 - 21:30

Pompmolenlaan 26, Woerden

Bekijk meer:yoga

 

adv.