Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw bij Specsavers Woerden: laat de gezondheid van je ogen checken

Aangeboden door Specsavers Woerden 16 oktober 2018

Wist je dat de wachttijden bij een oogarts alleen maar langer worden? Sinds 2013 zijn de wachttijden met maar liefst 62% gestegen! Daarom kun je bij Specsavers Woerden in de Voorstraat ook je ogen laten checken tijdens een preventief ooggezondheidsonderzoek. Want het is ontzettend belangrijk om signalen van oogaandoeningen vroeg te ontdekken.

Zo’n preventief ooggezondheidsonderzoek bij Specsavers kun je zien als een uitgebreide check-up voor je ogen. Met een speciale camera wordt er een foto van de binnenkant van het oog gemaakt. Daarna worden de binnen- en buitenkant van je ogen met een microscoop bekeken. Het onderzoek wordt gedaan door een specialist op dit gebied, een zogeheten optometrist.

Optometrist in de Woerdense winkel

Opticien Marijke van Leeuwen van Specsavers Woerden: “Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met slechtziendheid of blindheid. Veel oogaandoeningen uiten zich in het netvlies voordat iemand daar zelf last van krijgt. Daarom is een tijdige diagnose van belang. Optometristen kunnen hierin een rol spelen en alleen die mensen doorverwijzen die ook echt meer zorg bij bijvoorbeeld een oogarts nodig hebben. Daarom breiden wij de expertise in onze winkel uit met de inzet van zo’n optometrist en bieden we deze nieuwe dienst aan in Woerden.”

Zichtverlies voorkomen

Met speciale apparatuur worden jouw ogen onderzocht door de optometrist. Er wordt gekeken naar afwijkingen zoals glaucoom en maculadegeneratie (slijtage van netvlies). Wanneer dit vroegtijdig wordt geconstateerd, is er vaak nog behandeling mogelijk. En kan dus zichtverlies voorkomen worden.

Kosten en afspraak maken

Wat een preventief ooggezondheidsonderzoek kost? Bij Specsavers Woerden betaal je er €39,- voor. Wil jij zo’n onderzoek laten doen? Maak dan direct een afspraak. Dit kan in de winkel, maar je kunt ook bellen: 0348-408080. Binnen twee weken kun jij dan terecht bij de opticien in de Voorstraat. Een keer in de twee weken is de optometrist op afspraak in de winkel.

Over oogzorg

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland bezoeken per jaar een oogspecialist. Op dit moment zijn er ongeveer 250.000 mensen blind of slechtziend. Naar verwachting is dit in 2030 gestegen naar 315.000 mensen, mede door de vergrijzing. De gemiddelde wachttijden in ziekenhuizen stijgen alsmaar, ver boven de nationaal vastgestelde vier weken. In het noorden van het lands zelfs tot negen weken! Voor een preventief ooggezondheidsonderzoek bij Specsavers heb jij binnen twee weken een afspraak. Ga voor meer informatie en om de Nationale Rapportage Oogzorg 2018 te downloaden naar deze website.


Meer over Specsavers Woerden ontdekken?

Specsavers Woerden opticiens

Gesloten09:00 - 18:00

Voorstraat 29, Woerden

Bekijk meer:opticiens

adv.