Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joop: ‘Over 10 jaar staat dit apparaat bij alle opticiens, vanaf nu staat hij bij ons in Woerden’

Wie vroeger naar zijn opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plus-afwijking en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij. Een grote stap voorwaarts. Zeg maar oogmeting 2.0. Bij Joop Optiek in Woerden krijg je nu nog iets beters, namelijk oogmeting 3.0!

Tot nu toe kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. “Dankzij de DNEye® Scanner, een revolutionair oogmeetapparaat, corrigeren we er nu achttien. Het resultaat: een compleet nieuwe generatie glazen. Meer details, meer kleur en meer contrast. Joop Vinke van Joop Optiek in Molenvliet had begin dit jaar drie weken dit unieke oogmeetapparaat in zijn optiek staan. En er kwamen heel veel mensen op af!

Oogmeting 3.0

Dankzij de DNEye® Scanner zijn we nu toe aan een derde stap in deze ontwikkeling. “Met dit oogmeetapparaat meten we zeker 25 keer nauwkeuriger”, vertelt opticien Joop. “Tot nu toe kon een goede opticien drie oogfouten corrigeren. Dankzij de DNEye® Scanner, corrigeren we er nu achttien. Een enorme stap vooruit. Over tien jaar staat dit apparaat bij alle opticiens. En wij hebben hem nu alvast!”

‘Over tien jaar staat dit apparaat bij alle opticiens… vanaf vandaag staat hij bij ons.’

Hoe werkt het?

De DNEye® Scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1500 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van de pupil. Daarnaast verkrijgt de opticien met de DNEye® Scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen.

(Lees verder onder de foto)

DNEye scanner Woerden Joop Optiek oktober gratis
Foto: Rodenstock

HD-glazen

De uitkomst van deze scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Joop Optiek vergelijkt het met de ontwikkeling van beeldschermen. “Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera’s meer details vast en worden beeldschermen steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts.”

Nachtblindheid

“Veel mensen komen bij mij omdat ze denken dat ze nachtblind zijn,’ zegt Joop. In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNEye® Scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.”

Gratis DNEye® scan

De extra meetgegevens leveren niet voor iedere brildrager evenveel winst op. Ook is het geen wondermiddel tegen de gevolgen van glaucoom of staar. Het zijn vooral mensen met een cilinder die er veel van zullen merken. De oogmeting met de DNEye® Scanner is daarom gratis bij Joop Optiek in Woerden.

“We willen iedereen van harte uitnodigen om langs te komen in de winkel voor een oogmeting”,  zegt Joop. “We analyseren de scherpteafwijking voor verschillende gebieden van de pupillen. We bekijken de afwijking bij daglicht, schemering en in het donker. En we berekenen de stand van de lens, tijdens het lezen.”

Maak een afspraak

Wil jij jouw ogen laten meten door de DNEye-scanner? Maak dan een afspraak bij Joop Optiek. Dit kun je telefonisch doen bij Joop via 0348-432039 (van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 18.00 uur).

Gratis zonnebril op sterkte

Bij aankoop van een complete bril met DNEye-glazen, krijg je gratis een zonnebril op sterkte. Zowel met verkijkglazen als met multifocale glazen. Deze actie is geldig van 7 tot en met 31 mei 2019.


Lees ook:

slecht zicht in verkeer

Zie jij dit tijdens het autorijden? Je kunt in Woerden snel een CBR-keuring doen

Het is natuurlijk niet te hopen dat je zo wazig ziet als op bovenstaande foto. Maar als jij een brie...
Joop Optiek 25 jaar

Joop vertelt over 25 jaar in Molenvliet en de ‘gekte van 2008’

Deze maand viert Joop Optiek het 25-jarig jubileum. In 1993 opende de deuren van de opticien in Mole...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken. Meer over Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken ontdekken?

Joop Optiek Woerden – Opticien met exclusieve merken

opticiens

Vandaag gesloten

Molenvlietbrink 254, Woerden

Bekijk meer:opticiens

adv.