Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze oogmeting is de beste volgens de Consumentenbond en kun je in Woerden doen

Aangeboden door Specsavers Woerden 1 februari 2020

Wist je dat de wachttijden bij een oogarts alleen maar langer worden? Sinds 2013 zijn de wachttijden met maar liefst 62% gestegen! Daarom kun je bij Specsavers Woerden in de Voorstraat ook je ogen laten checken tijdens een ooggezondheidsonderzoek. Want het is ontzettend belangrijk om signalen van oogaandoeningen vroeg te ontdekken. En heb je veel last van droge, tranende of geïrriteerde ogen? Binnen dit onderzoek wordt daar ook meteen naar gekeken.

Zo’n oogonderzoek bij Specsavers kun je zien als een uitgebreide check-up voor je ogen. Met een speciale camera wordt er een foto van de binnenkant van het oog gemaakt. Daarna worden de binnen- en buitenkant van je ogen met een microscoop bekeken. Het onderzoek wordt gedaan door een specialist op dit gebied, een zogeheten optometrist.

Optometrist in de Woerdense winkel

Opticien Marijke van Leeuwen van Specsavers Woerden: “Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met slechtziendheid of blindheid. Veel oogaandoeningen uiten zich in het netvlies voordat iemand daar zelf last van krijgt. Daarom is een tijdige diagnose van belang. Optometristen kunnen hierin een rol spelen en alleen die mensen doorverwijzen die ook echt meer zorg bij bijvoorbeeld een oogarts nodig hebben. Daarom breiden wij de expertise in onze winkel uit met de inzet van zo’n optometrist en bieden we deze dienst aan in Woerden.”

Zichtverlies voorkomen

Met speciale apparatuur worden jouw ogen onderzocht door de optometrist. Er wordt gekeken naar afwijkingen zoals glaucoom en maculadegeneratie (slijtage van netvlies). Wanneer dit vroegtijdig wordt geconstateerd, is er vaak nog behandeling mogelijk. En kan dus zichtverlies voorkomen worden.

Droge, tranende of geïrriteerde ogen

Om scherp te kunnen zien, ligt er een traanlaag op jouw ogen. Deze laag beschermt het oog tegen vuil en uitdroging. Bij iedere knipper van je ogen komt er een nieuwe traanlaag. Als deze laag niet dik en egaal genoeg is, dan kun je klachten krijgen. Bijvoorbeeld hoofdpijn, branderige ogen, rode ogen of vermoeide ogen. Meestal zijn deze klachten chronisch en daarom is goed om dit op tijd te laten onderzoeken. Dit kan dus ook tijdens het ooggezondheidsonderzoek van Specsavers Woerden.

Kosten en afspraak maken

Wat een ooggezonheidsonderzoek kost? Bij Specsavers Woerden betaal je er €39,- voor. Wil jij zo’n onderzoek laten doen? Maak dan direct een afspraak. Dit kan in de winkel, maar je kunt ook bellen: 0348-408080. Binnen twee weken kun jij dan terecht bij de opticien in de Voorstraat. Een keer in de twee weken is de optometrist op afspraak in de winkel.

Over oogzorg

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland bezoeken per jaar een oogspecialist. Op dit moment zijn er ongeveer 250.000 mensen blind of slechtziend. Naar verwachting is dit in 2030 gestegen naar 315.000 mensen, mede door de vergrijzing. De gemiddelde wachttijden in ziekenhuizen stijgen alsmaar, ver boven de nationaal vastgestelde vier weken. In het noorden van het lands zelfs tot negen weken! Voor een ooggezonheidsonderzoek bij Specsavers heb jij binnen twee weken een afspraak. Ga voor meer informatie en om de Nationale Rapportage Oogzorg 2018 te downloaden naar deze website.


Meer over Specsavers Woerden ontdekken?

Specsavers Woerden opticiens

Geopend09:00 - 18:00

Voorstraat 29, Woerden

Bekijk meer:opticiens

adv.