Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kan dat: pasfoto’s laten maken in Woerden tijdens de lockdown?

Door Carin van der Meij 13 januari 2021

Je wil je rijbewijs verlengen, maar ziet dan dat de pasfoto wel heel erg oud is. Toen je nog lang haar, een bril, beugel en geen rimpels had. Conclusie: jij hebt een nieuwe pasfoto nodig. Kun je wel naar de fotograaf tijdens de lockdown?

Voor je rijbewijs, ID-kaart en paspoort heb je een officiële pasfoto nodig. Deze moet voldoen aan een aantal eisen, dus de makkelijkste optie is naar een fotograaf in Woerden gaan.

Uitzondering voor pasfoto’s

Klein dingetje: door de huidige lockdown zijn winkels van fotografen gesloten. Dit is een niet-essentiële winkel. Kan je dan nog wel pasfoto’s laten maken? Ja. Het kabinet heeft hiervoor een uitzondering gemaakt. Er mogen pasfoto’s worden gemaakt voor een identiteitsbewijs of rijbewijs, maar wel alleen op afspraak. Fotografen mogen daarnaast ook op locatie foto’s maken. Dit beroep is namelijk geen contactberoep. Hier in Woerden kan jij jouw pasfoto’s laten maken.

Paspoort aanvragen

Heb je een paspoort of ID-kaart nodig, dan moet je langs bij het gemeentehuis. Vanwege corona is het gemeenteloket alleen geopend voor spoedafspraken. Spoedafspraken zijn afspraken voor een document (rijbewijs, paspoort etc.) dat inmiddels is verlopen of binnen 2 weken verloopt. Is dat bij jou het geval? Hier maak je een afspraak.

Lees meer

Bij Veerman Woerden pasfoto laten maken

Pasfoto’s laten maken: hier in Woerden kun je dat doen

Mond dicht, neutrale blik en recht in de camera kijken, een pasfoto laten maken is niet altijd even ...

Toen in: 5 x beelden uit Woerden die voor corona heel normaal waren

Kerstboom eruit, kamerplant erin: 3 x hier in Woerden koop jij groen voor in huis

Meer over

Corona Gemeente

adv.