Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het VVV is omgedoopt tot cadeauwinkel: ‘Deze tijd vraagt om omdenken’

Door Kirsten Bliekendaal 21 november 2020

Naast de streekproducten, souvenirs en andere hebbedingetjes van Woerden telt de VVV-winkel in het Kaaspakhuis sinds kort ook woonaccessoires. Een combinatie die je niet snel verwacht op een plek voor toeristen. Dat was nu net ook het probleem: de toeristen zijn er niet.

Het VVV besloot zich meer te gaan richten op de Woerdenaren zelf. Met een winkel vol hippe woonaccessoires dus. “We hebben het ontzettend lastig op dit moment”, geeft Kitty Kusters van Woerden marketing eerlijk toe. “De exploitatie van Het Kaaspakhuis loopt door, maar de inkomsten blijven weg. Dan ga je toch nadenken over wat er mogelijk is om de kosten te kunnen betalen.”

Logisch

Aangezien het VVV al een winkel heeft, was de stap naar uitbreiding van het assortiment uiteindelijk de meest logische optie. “Je moet gaan omdenken in de ze tijd. We hebben vaasjes voor in huis, kandelaars, spelletjes en noem maar op. De winkel is er voor iedereen.”

Tekst gaat verder na afbeelding

Kitty verwacht dat de nieuwe invulling van de winkele er eentje is voor de lange termijn. “Ze verwachten dat toeristen volgend jaar in april en maart een beetje terugkomen. Pas in 2024 zou het aantal toeristen op het niveau van 2019 zitten. Dat is nog een hele tijd!” Gelukkig voor Kitty weten Woerdenaren de winkel Kado & zo al te vinden. “We zijn krap een week open en zijn stilletjes gestart, maar het komt al goed op gang.”

Kado & zo is elke dag, behalve zondag, geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees meer

Kerst is in aantocht! 3 x aanbiedingen voor bij de boom

Als er geld te besparen valt, zijn Woerdenaren er als de kippen bij. Dit overzicht met de allerbeste...

Doen: steek een kaarsje aan op deze bijzondere dag

Lieke (15) schrijft eerste theaterstuk en mag er mee het theater in: ‘Mijn moeder zei ‘oh shit dit is echt goed’

adv.