Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geniet van jouw zomer in Woerden: zo voorkom je een coronaboete

Door Carin van der Meij 10 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor een aantal zomerse activiteiten in Woerden met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Op een hete dag in Woerden willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kun je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Een dagje naar Utrecht, een bezoekje aan Gouda: eropuit in de omgeving van Woerden is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Je kunt natuurlijk ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Zwemmen

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in de plas of binnen bij het Batensteindbad. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Dit vind je misschien ook wel interessant:

Zwemmen in Woerden

Zwemmen, diepte en (grote) vissoorten: dit wil je weten over de Woerdense Singel

Met dit mooie weer nemen veel mensen een verfrissende duik in de Singel. Maar mag dat eigenlijk wel?...

Varen door Woerden

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Over de Singel richting de Nieuwkoopse plassen, Harmelen of Linschoten: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Dit vind je misschien ook wel interessant:

boot huren

Lekker het water op: 4 x hier huur je een boot in Woerden

Als het mooi weer is, wil je maar één ding: het water op (of in). Want wat is er leuker dan met vrie...
sushi woerden nieuw

Hier in Woerden opent een nieuw afhaal- en bezorgrestaurant met sushi

Foodies opgelet! In Woerden opent volgende week in de binnenstad een nieuw afhaal- en bezorgrestaura...
luifel woerden

De beste snackbar van Woerden: dit is jullie top 7

Op veel plekken in Woerden kunnen we een lekker patatje halen. Maar wat is nu de allerbeste snackbar...

Voor de aagjes: achter de ruiten van Woerdense winkels hangen bijzondere verhalen

Elke ondernemer in Woerden heeft zijn of haar eigen verhaal. Wist je dat je deze verhalen sinds kort...
Suppen Woerden Bonita Go Sup

Bonita gaat SUP-boards verhuren in Woerden: ‘Iedereen moet zien hoe mooi Woerden vanaf het water is’

Je moet het maar even doen: een eigen bedrijf starten en dat in coronatijd. Maar Bonita van der Pann...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.