Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen lange wachttijden: met de coronaspoedtest heb je binnen 15 minuten de uitslag

Aangeboden door Finesse Bodyline Clinic 20 oktober 2020

Normaal gesproken kun je bij de verpleegkundigen van Finesse Bodyline Clinic in Woerden terecht als je overgewicht hebt. Nu kun je de parkeerplaats van Finesse oprijden en een coronaspoedtest laten afnemen. Vijftien minuten later krijg je de uitslag te horen. 

In maart moest eigenaar Cor Kok zijn kliniek noodgedwongen sluiten vanwege de coronamaatregelen. “Via een zakenpartner in Italië werd ik gewezen op een snelle testmethode. Het zijn testsets die door de Wereldgezondheidsorganisatie goedgekeurd zijn. Ik heb toen een aantal testjes aangeschaft om mijn eigen personeel te kunnen testen.”

Geen zelftest

Nadat Finesse weer open kon en de medewerkers waren getest, besloot Cor nog meer testsets aan te schaffen om daarmee ook klanten en anderen te kunnen testen. “We werken uitsluitend op afspraak op ons eigen parkeerterrein. Die afspraak kun je maken op www.covidspoedtest.nl”

Tekst gaat verder onder de foto.

De coronaspoedtest van Finesse Bodyline Clinic in Woerden ©Marnix Schimdt

“De AG-test, zoals deze genoemd wordt, is geen zelftest”, vertelt José Hirschmann, medewerker van Finesse. “Wij laten uitsluitend onze BIG-geregistreerde medewerkers de testen afnemen. Door middel van een wattenstaafje in de neus kunnen we snel zien of iemand besmet is met COVID-19.”

Betalen

Enkele uren per dag staat Cor met zijn medewerkers in speciale pakken en met mondmaskers klaar om tests af te nemen. “Wil je je laten testen, dan bel je ons en tot nu toe kan iedereen dezelfde dag nog bij ons terecht.” Voor een test moet wel betaald worden, 225 euro. Buiten kan via een pinapparaat afgerekend worden.

En hoe betrouwbaar zijn de tests eigenlijk? “De betrouwbaarheid van de methode die de GGD’s gebruiken ligt op 98 procent, die wij gebruiken op 94 procent”, zegt Cor.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Finesse Bodyline Clinic. Meer over Finesse Bodyline Clinic ontdekken?

Finesse Bodyline Clinic

Pompmolenlaan 19A , Woerden

adv.