Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: flinke daling in aantal besmettingen onder Woerdenaren

Door Carin van der Meij 13 januari 2021

Voor de tweede week op rij is het aantal gemelde besmettingen in Nederland iets gedaald. Hoe zit dat in Woerden? Bekijk de lokale cijfers hieronder.

Elke week publiceert het RIVM een rapport met alle coronacijfers. Goed om te weten: dit weekrapport gaat over de periode van 6 januari tot en met 12 januari. De cijfers zijn  een opstelsom van alle besmettingen sinds de uitbraak in maart.

Cijfers uit Woerden

Sinds 6 januari is het aantal geregisteerde besmettingen in Woerden van 2638 opgelopen naar 2740 op 12 januari. Dat zijn dus 102 besmettingen in een week.  Dat zijn er flink minder dan die week daarvoor (172). De daling van het aantal besmettingen zet hiermee in Woerden door.  Het totaal aantal besmettingen in Woerden staat nu op 2740. Er overleden 28 Woerdenaren aan het virus en 86 werden er tot nu toe opgenomen in het ziekenhuis.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Woerden vanaf maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD  vanaf maart tot nu toe . Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van ziekenhuisopnames en sterfgevallen bij de GGD niet verplicht is, zijn deze cijfers mogelijk niet volledig.

Op het AD lees je meer over de landelijke weekcijfers.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge vertelden dinsdag 12 januari meer over de huidige stand van zaken. Lees hier wat er in de persconferentie is gezegd.

Lees meer

Kledingwinkels, kappers en scholen in Woerden blijven dicht: lockdown met drie weken verlengd

Kledingwinkels, kappers, scholen en bouwmarkten in Woerden blijven langer dicht. De lockdown wordt m...

Van de priklocaties tot vaccinatiestrategie: dit moeten Woerdenaren weten over vaccineren

Niet zo handig die plantjes: gemeente sluit woning vanwege wietlucht

adv.