Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn er afgelopen week in Woerden vastgesteld

Door Redactie indebuurt Woerden 23 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 45 mensen uit Woerden. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Woerden

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Woerden vanaf het begin van de uitbraak tot nu. Als we inzoomen op Woerden zien we dat het aantal besmettingen – net als vorige week – oploopt. In de afgelopen week zijn er 45 besmettingen bij gekomen. Er zijn twee nieuwe ziekenhuisopnames in de afgelopen week geregistreerd. Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Woerden en omliggende gemeenten vanaf het begin tot nu zien

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Woerden zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Woerdenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Woerdenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

adv.