Anita helpt ouderen in Woerden: ‘Met onze hulp maken we hun leven een stukje makkelijker’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Anita Rossen | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Woerden e.o. zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanager Anita Rossen van Saar aan Huis Het Groene Hart wil daarin een bijdrage leveren met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op de thuiszorg of mantelzorg. Anita legt het uit: “We zijn complementair aan elkaar. Komt de thuiszorg bijvoorbeeld ’s ochtends voor het wassen en aankleden van de cliënt, dan komen wij daarna voor een ontbijtje en een kopje koffie.”

Samen

De Saars ondersteunen ouderen zodat zij zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dat kan op allerlei verschillende manieren. Samen een wandeling maken, een spelletje doen, eten koken, voorlezen uit de krant of een uitstapje naar het tuincentrum. Saars doen ook licht huishoudelijk werk zoals een wasje draaien of de vaatwasser uitruimen.

Zelfstandigheid

Het zijn meestal alledaagse dingen, die deze ouderen vaak zelfstandig niet meer kunnen. Met de hulp van een Saar kunnen deze mensen nog aangenaam zelfstandig thuis blijven wonen. De werkzaamheden van de Saar worden volledig afgestemd op de hulpvraag van de cliënt.

Perfecte match

Wat ook helemaal wordt afgestemd op de cliënt, is de Saar zelf. Anita vertelt: “Ik ga op intake bij een cliënt en vraag altijd wat iemand voor werk heeft gedaan en wat zijn of haar interesses zijn. Laatst koppelde ik een Saar die van haken en breien houdt aan een cliënt die handwerkdocent is geweest. Een andere Saar neemt bijvoorbeeld elke week een man die gek is op paarden mee naar het paardenpension bij haar thuis.”

Saars komen altijd uit de regio waar de cliënt woont en ze komen op een vast moment in de week langs. Minimaal twee uur achter elkaar, overdag, maar ze geven ook nachtzorg. “Het is mogelijk onze dienstverlening te betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of uit eigen middelen”, legt Anita uit. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden ook (tijdelijk) aanvullende mantelzorg (ook wel overbruggingszorg) via Saar aan Huis. Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.

Betekenisvol werk

Anita werkte tot zes jaar geleden in het bedrijfsleven. “Dat was leuk, maar met dit werk kan ik ook echt iets voor iemand betekenen. Door de goede match te maken tussen de Saar en de cliënt kan ik hun leven weer een stukje mooier maken.”

Mantelzorgers

Dat doet Anita niet alleen voor de cliënten, maar ook voor hun mantelzorgers. Bijvoorbeeld de partner van een dementerende vrouw. Doordat de Saar wekelijks langskomt heeft hij nu wél tijd om naar zijn koorrepetitie te gaan. “Zo kan hij even opladen en krijgt hij ook weer energie om voor zijn vrouw te zorgen,” vertelt Anita.

“Kinderen die mantelzorger zijn, die niet in de buurt wonen, werken en zelf ook kinderen hebben, hebben vaak hele roulatieschema’s om voor hun ouders te zorgen. Wij kunnen met Saar aan Huis ontzorgen in dit soort situaties.”

Nieuwe Saar

Iedereen kan een Saar worden. “Zolang je hart maar op de goede plek zit,” volgens Anita. “Een paar dagdelen per week beschikbaar zijn en graag iets maatschappelijks willen betekenen voor ouderen is al voldoende. Ik zoek altijd naar heel verschillende mensen, want onze cliënten zijn ook heel verschillend.” Er zijn trouwens ook mannen (Brammen), het is echt niet alleen voor vrouwen!

Saar aan Huis

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Anita en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar. Wie weet heet Anita jou binnenkort van harte welkom in haar team!

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Huisartsenpraktijk gesloten? Hier vind je een huisartsenpost in de buurt van Woerden”

Huisartsenpraktijk gesloten? Hier vind je een huisartsenpost in de buurt van Woerden

Ga naar “‘Zie het als een APK voor je lichaam’: deze drie Woerdenaren starten een praktijk die jouw lijf blij maakt”

‘Zie het als een APK voor je lichaam’: deze drie Woerdenaren starten een praktijk die jouw lijf blij maakt

Ga naar “Marjolein viel 28 kilo af: ‘Onwerkelijk dat ik dat gewicht al die tijd gedragen heb’”

Marjolein viel 28 kilo af: ‘Onwerkelijk dat ik dat gewicht al die tijd gedragen heb’

Aangeboden door Vida Vitaal

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Beauty kussensloop 60 x 70 cm € 4,99”

Beauty kussensloop 60 x 70 cm € 4,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis”

DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72”

Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ambitieuze bedrijfsleider/sommelier”

Ambitieuze bedrijfsleider/sommelier

 • Bij Robbert
 • Fulltime
Restaurant Bij Robbert in Bodegraven regio Woerden heeft vacatures in de horeca openstaanRestaurant Bij Robbert in Bodegraven regio Woerden heeft vacatures in de horeca openstaan

Topper

Agenda

Ga naar “Maak een collectieve herinnering aan water bij Stadsmuseum Woerden”

Maak een collectieve herinnering aan water bij Stadsmuseum Woerden

 • Stadsmuseum Woerden
 • Van 2 feb t/m 6 feb

Topper

Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023
Ga naar “Gen X 90’s Dance Party”

Gen X 90’s Dance Party

 • Podium Bredius
 • 28 januari 2023
Ga naar “Repair Café Woerden”

Repair Café Woerden

 • Repair Café Woerden
 • 4 maart 2023
Repair Café Woerden
Ga naar “Repair Café Woerden”

Repair Café Woerden

 • Repair Café Woerden
 • 4 februari 2023
Repair Café Woerden