Toen in Woerden: het romantische huwelijksaanzoek van leraar Wouter

Door Jurgen Rupschus 10 september 2017

Dat er in Woerden veel romantische mensen wonen, dat is geen geheim. Maar zo’n twintig jaar geleden vroeg de toen nog 28-jarige leraar Wouter van het Minkema College zijn Sandra wel op een heel mooie manier.

Voor 24 leerlingen van klas 2F uit 1995 van het Minkema College (toen ook nog een locatie aan de Essenlaan) was het wel een heel bijzondere biologieles op een woensdagmiddag. Samen met hun biologieleraar en mentor Wouter Dijksman gingen zij tijdens de les in alle haast naar de Houttuinlaan.

‘Er staan mensen beneden’

Elke leerling had een bordje met een letter daarop en stelden zich op voor een gebouw. Want in dat gebouw, daar bevond zich de nog onwetende Sandra. Die werd door collega’s erop gewezen dat er mensen voor haar beneden stonden. Vol verbazing liep ze naar beneden. En daar stonden de leerlingen en een glunderende Wouter haar op te wachten. De bordjes vormden de zin:

Sandra, wil je met mij trouwen?

En natuurlijk was haar antwoord ja!

Sandra kreeg ook nog eens van elke leerling een roos. Wat een romantische actie was dat toch van Wouter! In september 1995 hebben ze het ja-woord aan elkaar gegeven. Sandra en Wouter zijn nog steeds getrouwd en wonen in Woerden.

adv.