Toen in Woerden: ‘Fans zongen liedjes bij het Hofpoort na dood André Hazes’

Door Sylvia Vos 24 september 2018

Veertien jaar geleden, om exact te zijn veertien jaar en één dag geleden, op 23 september 2004 overleed André Hazes in het Woerdense (toen nog) Hofpoort ziekenhuis. Egbert Egberts werkte in die tijd voor het Woerdens Nieuwsblad en ging bij het ziekenhuis poolshoogte nemen.  

Egbert vertelt daarover: “De avond ervoor werd al bekend dat hij er was opgenomen met hartklachten. Toen stonden er al tientallen fans bij de ingang van het ziekenhuis. De volgende ochtend werd bekendgemaakt dat hij was overleden. Enkele honderden die hard fans kwamen daar bijeen om onder andere bloemen neer te leggen bij de entree van het ziekenhuis.”

Hij vervolgt: “Diverse hartverscheurende taferelen volgden op dit nieuws. Het bracht sommige fans er ook toe om daar allerlei liedjes van Hazes te gaan zingen. Op zich prachtig en gedenkwaardig. Maar er waren ook mensen die zich eraan stoorden. En die lieten dat ook openlijk blijken. Tot relletjes of zo kwam het niet, hoor. Maar niet iedereen was fan van deze volkszanger.”

Pers voor de deur

Directeur John Mulder van concertorganisator Mojo vertelde vorig jaar in dit uitgebreide interview met AD dat hij in het Woerdense ziekenhuis in de kamer náást die van André al een overlijdensbericht aan het schrijven was terwijl hij nog wel in leven was.

En dat hij de ochtend na het overlijden Andrés vrouw Rachel liggend onder een dekentje op de achterbank wegreed van het ziekenhuis, omdat er allerlei pers voor de deur stond.

Eerder al in het ziekenhuis

Het was overigens niet de eerste keer dat André in het Woerdense ziekenhuis lag, zo staat in dit artikel van Parool. André’s voormalige lijfwacht, Woerdenaar Robert de Waal, vertelt in dat interview over de eerste keer dat de zanger een poging tot zelfmoord deed: “Midden in de nacht op weg naar huis zei hij dat hij geen zin meer had in het leven. Ik heb een uur met hem gepraat. Gezegd dat hij er een jaar uit moest, iets leuks met Ras (zijn vrouw Rachel) en de kinderen moest gaan doen. Kort nadat ik hem thuis had gebracht, belde Rachel. Of ik terug wilde komen. André had geprobeerd zijn polsen door te snijden en moest met spoed naar het ziekenhuis.”

timelapse bouw defensie-eiland 2014 Vorm Blauwhoed

Toen in Woerden: Vette timelapse van eerste bouw op Defensie-eiland

Het was een historische beslissing van Defensie in 1993: het militair bedrijf verdwijnt uit Woerden....
Antoniusziekenhuis Woerden Zuwe Hofpoort hoofdingang

Geen SEH en HAP meer in Woerden; zo werkt het nu als je naar het ziekenhuis moet

We weten het, dit is een heikel onderwerp. En daar kunnen we met zijn allen nog úren over klagen. Ma...

Meer over

Toen in Woerden

adv.