Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Woerden: nieuw uniform politie leek sprekend op outfit Woerdens koor

Door Jurgen Rupschus 16 juni 2019

Dat shantykoor Bravour een heel tof koor is, dat weten we in Woerden al heel lang. Maar in 2014 wist plotsklaps het hele land dat! Van het ene op andere moment was het koor overal bekend en bij verschillende landelijke media te zien. Hoe dat kwam? De outfit leek sprekend op die van de politie die in 2014 haar nieuwe uniform introduceerde.

En dat terwijl Bravour toen al dertien jaar dezelfde kleuren (marineblauw en geel) droeg. Puur toeval was het, zei Bravour destijds tegen het AD. In het voorjaar van 2014 liet Bravour nieuwe shirts maken en dat kwam van dezelfde leverancier als de nieuwe outfit van de politie. Tja, het lijkt wel een grote marketingstunt als je het zo leest, is het niet?

Bij Edwin Evers op bezoek

“Heel Nederland is hier nu mee bezig”, zei koorvoorzitter Ad de Goey destijds in het AD over de gelijkenis van de kleding. Het koor werd zelfs uitgenodigd in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio538. “Ook met de lokale politie hebben we smakelijk gelachen om de toevallige gelijkenis tussen de shirts en hierom een biertje gedronken. We zijn tenslotte met hetzelfde bezig: wij maken muziek waar mensen blij van worden en de politie maakt met hun optreden ook mensen blij”, vertelde Ad in het AD.

(Lees verder onder de tweet)

Toch maar overstag

Bravour en de politie maakten een deal, maar die kwam er niet zomaar. Ad in het AD drie jaar geleden: “Sommige leden van ons koor verzetten zich hevig tegen een nieuw uniform. Dit pakkie droegen wij namelijk al twaalf jaar. Waarom zouden wij dan opeens iets nieuws moeten aantrekken?” Er zijn verschillende gesprekken gevoerd en Bravour ging toch maar overstag. Ad: “Tijdens een festival in Rotterdam, waar we optraden, werd ik op mijn schouders getikt. Of ik wist waar de auto geparkeerd moest worden. Die vent dacht dat ik agent was.”

Cadeautje van de politie

In 2015 kreeg koor Bravour een nieuwe outfit. Met de nadruk op kreeg, want de politie betaalde 8.073,72 euro aan het koor om nieuwe kleding aan te schaffen. Op de outfit staat nu een blauwe golf in plaats van de gele strepen. Nou, bedankt politie!

Bron: AD


Lees ook:

Lotfi Boudour Bravour

Voormalig volmatroos Lotfi (19) zingt zeemansliederen in een shantykoor

Een schippers-kleinkind is hij; de Woerdense Lotfi Boudour. Zijn opa was sleepbootkapitein. En Lotfi...

Havendagen 2019 in Woerden: 7 x dit wil je weten over het programma, parkeren en meer

Heb je die historische bootjes al gezien die sinds begin deze week de haven van Woerden binnenvaren ...

Mysteries opgelost: dit is hoe de Rozenbrug aan zijn naam is gekomen

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Zoals het verhaal a...
Google street view camera Woerden

Toen de camera van Google Street View in de binnenstad was

Kijk jij wel eens in Google Street View? Daar kun je uren virtueel rondhuppelen op bijna elke plek o...
Brand Wodast Woerden 1954

De brand bij de Woerdense Dakpannen en Steenfabrieken in 1954 in 9 foto’s

Het was de eerste echt warme zomerdag, maar meteen ook een zwarte dag in de Woerdense geschiedenis. ...

adv.