Toen in Woerden: ‘Fans zongen liedjes bij het Hofpoort na dood André Hazes’

Door Redactie indebuurt Woerden 23 september 2019

Vijftien jaar geleden, op 23 september 2004 overleed André Hazes in het Woerdense (toen nog) Hofpoort ziekenhuis. Egbert Egberts werkte in die tijd voor het Woerdens Nieuwsblad en ging bij het ziekenhuis poolshoogte nemen.  

Egbert vertelt daarover: “De avond ervoor werd al bekend dat hij er was opgenomen met hartklachten. Toen stonden er al tientallen fans bij de ingang van het ziekenhuis. De volgende ochtend werd bekendgemaakt dat hij was overleden. Enkele honderden die hard fans kwamen daar bijeen om onder andere bloemen neer te leggen bij de entree van het ziekenhuis.”

Hij vervolgt: “Diverse hartverscheurende taferelen volgden op dit nieuws. Het bracht sommige fans er ook toe om daar allerlei liedjes van Hazes te gaan zingen. Op zich prachtig en gedenkwaardig. Maar er waren ook mensen die zich eraan stoorden. En die lieten dat ook openlijk blijken. Tot relletjes of zo kwam het niet, hoor. Maar niet iedereen was fan van deze volkszanger.”

Pers voor de deur

Directeur John Mulder van concertorganisator Mojo vertelde vorig jaar in dit uitgebreide interview met AD dat hij in het Woerdense ziekenhuis in de kamer náást die van André al een overlijdensbericht aan het schrijven was terwijl hij nog wel in leven was.

En dat hij de ochtend na het overlijden Andrés vrouw Rachel liggend onder een dekentje op de achterbank wegreed van het ziekenhuis, omdat er allerlei pers voor de deur stond.

Eerder al in het ziekenhuis

Het was overigens niet de eerste keer dat André in het Woerdense ziekenhuis lag, zo staat in dit artikel van Parool. André’s voormalige lijfwacht, Woerdenaar Robert de Waal, vertelt in dat interview over de eerste keer dat de zanger een poging tot zelfmoord deed: “Midden in de nacht op weg naar huis zei hij dat hij geen zin meer had in het leven. Ik heb een uur met hem gepraat. Gezegd dat hij er een jaar uit moest, iets leuks met Ras (zijn vrouw Rachel) en de kinderen moest gaan doen. Kort nadat ik hem thuis had gebracht, belde Rachel. Of ik terug wilde komen. André had geprobeerd zijn polsen door te snijden en moest met spoed naar het ziekenhuis.”

Robert was tien jaar lang de bodyguard van André Hazes: ‘Ik mis hem nog altijd’

Tien jaar lang week Robert als bodyguard geen moment van de zijde van André Hazes. De Woerdenaar maa...
Winkelcentrum Snel en Polanen kruidvat

Mysteries opgelost: dit is hoe het La Fontaineplein aan zijn naam komt

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ lossen we elke week een Woerdens raadsel op. Dit keer vragen we ...
Cameraploeg tv-opnames Kerkplein Woerden

Tv-opnames door heel Woerden voor dramaserie op NPO 3

Het begint een vrij normaal gezicht te worden in Woerden: cameraploegen die opnames komen maken voor...

Meer over

Toen in Woerden

adv.