Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marloes bouwt haar droomhuis in Woerden: ‘Het hoogste punt is inmiddels bereikt’

Door Melt Pels 21 september 2020

Je zou maar bezig zijn met het bouwen van je eigen droomhuis in Woerden, hoe tof is dat?! Marloes Wijnholds uit Woerden is daar momenteel mee bezig op één van de laatste lege kavels in Waterrijk. Ze neemt ons mee in haar avontuur (klik hier voor haar eerste blog) de komende maanden en vertelt over haar ervaringen en de uitdagingen die ze vindt. Twee maanden geleden zag ze haar huis voor het eerst in het echt. Nu is het hoogste punt van haar huis bereikt!

Door Marloes Wijnholds

De bouw van ons huis gaat vlot! De bouwvak is inmiddels achter de rug en de aannemer heeft van een welverdiende vakantie genoten. De bouw heeft tijdens de bouwvak niet stil gestaan. De metselaar is tijdens de bouwvak gestart met het metselen van de stenen en het hoogste punt is inmiddels bereikt!

Foto: Marloes Wijnholds

Steenkeuze

De keus van de stenen was een lastige. In eerste instantie wilden wij een wit gestuukt huis, maar wij willen ook graag een onderhoudsarm huis. Aangezien met een wit gestuukt huis veel onderhoud is gemoeid, hebben wij uiteindelijk toch de keus gemaakt voor stenen. Maar wat voor stenen het moesten worden, daar waren we nog niet zo 1, 2, 3 uit. Van alles heeft de revue gepasseerd, moeten we wat lichtere stenen of juist hele donkere kiezen? Wij hebben meerdere rondjes door de wijk gelopen om te kijken wat we mooi vonden, speurtochten op Pinterest naar een mooie steen en een bezoek aan de stenenleverancier gebracht.

Foto: Marloes Wijnholds

Stenen

In de showroom staan letterlijk duizenden stenen, allemaal op een klein stukje gemetseld. Het is erg moeilijk om daar een keuze uit te maken. Want hoe zo’n steen er op een hele gevel uit ziet, kan weer heel anders zijn dan je denkt. Samen met de architect hebben we een selectie gemaakt. Van de leverancier kregen we adressen van woningen waar de stenen van onze selectie zijn toegepast. We zijn heel Nederland door gereden. Uiteindelijk hebben we een steen gekozen die is toegepast in een huis in België. Daar zijn we niet naartoe gereden. We hebben alleen een foto van de woning gezien en een aantal stenen in het echt. Best spannend, maar wij vonden deze steen uiteindelijk toch het mooist. We hebben gekozen voor het zogenaamde Hilversums formaat. Dat is een langere en dunnere steen dan normaal. De stenen zijn inmiddels grotendeels gemetseld en we zijn erg blij met het resultaat. 

Foto: Marloes Wijnholds

Voegen

Na de stenen moet je ook nog een kleur voeg kiezen. Je verwacht niet dat een voeg een dusdanig effect heeft op het uiteindelijke resultaat van de steen. Een donkere voeg maakt een steen weer heel anders dan een lichtere voeg. De metselaar heeft vier kleuren voeg (heel donker, donker, midden en licht) op een stuk muur gevoegd. Van donker naar heel licht. Samen met de architect hebben we er meerdere malen naar gekeken en we hebben zelfs een stemming op Instagram gedaan en hebben uiteindelijk gekozen voor de middelste kleur. 

Foto: Marloes Wijnholds
Foto: Marloes Wijnholds
Foto: Marloes Wijnholds
Foto: Marloes Wijnholds

Tweede verdieping

De tweede verdieping, het hoogste punt van het huis, is inmiddels gerealiseerd. De vlag van de aannemer is geplaatst en dit is uiteraard gevierd met het traditionele pannenbier. Wanneer het hoogste punt van de bouw is bereikt, is het gebruikelijk om samen met de aannemer een biertje te drinken. We hebben vrijwel iedere vrijdagmiddag een bouwoverleg om de stand van zaken te bespreken, maar deze borrel was toch wel heel gaaf. Het hele huis staat en we lopen geregeld even een rondje door ons huis. Onze zoons vinden het heel leuk om nu eindelijk te kunnen zien waar hun slaapkamers komen en zijn al druk bezig met de indeling daarvan. 

De komende periode wordt het metselwerk afgerond, worden de binnenmuren gemetseld, worden de kozijnen geplaatst en wordt de houten afwerking geplaatst. 

Foto: Marloes Wijnholds

Lees ook:

Marloes binnenkijken

Binnenkijken bij Marloes in Waterrijk: ‘Op deze plek wonen voelt als vakantie’

In Woerden hebben we onwijs mooie stulpjes staan. En hoe leuk is het om daar even binnen te kijken. ...
Vermogen Woerdenaren geld

Mysterie opgelost: zoveel miljonairs wonen er in Woerden

Er zijn Woerdenaren die zwemmen in het geld. Niet letterlijk, want dat doen ze natuurlijk in het zwe...

Fotomuur: zo zag de tweede editie van de rollatorloop eruit!

Het was een geweldig gezicht; de rollatorloop in Woerden. Een wedstrijd voor iedereen die niet zo sn...

Hilarisch: 9 x ‘scheldwoorden’ die je zo uit de mond van een Woerdenaar kunt horen

We hebben in Woerden een paar bijzondere uitspraken. En ook komen we heel soms een soort dialect teg...

adv.