Feest voor deze pauw en de andere vogels op de kinderboerderijen

Door Sylvia Vos 16 april 2018

Deze foto van de pauw bij Kukele-boe had natuurlijk nog veel mooier kunnen zijn. Namelijk zonder de tralies ervoor. Maar de pauw zat verplicht binnen opgesloten, net als al het andere pluimvee en gevogelte trouwens, vanwege risico op vogelgriep. Maar het risico is geweken, dus de vogels mogen weer los. 

In december van 2017 ging kinderboerderij Kukele-boe zelfs eventjes helemaal dicht vanwege het risico voor de vogelziekte. Er gold sinds 8 december een afschermplicht, waardoor de dieren in de hokken moesten blijven. Dat ophokken duurde maar liefst vier maanden. Maar net als de koeien die overal weer lekker naar buiten mogen en daar een vreugdedansje voor doen, mag al het hobbypluimvee dat ook weer sinds vrijdag de dertiende.

Ook bij Kinderboerderij Oortjespad zijn ze verheugd dat de maatregel is opgeheven.

Mocht je naar een van de kinderboerderijen gaan in Woerden en je ziet de dieren überblij rond hupsen, dan weet je wat daar de oorzaak van is.

Sinds 8 December zit al ons pluimvee en gevogelte opgehokt vanwege de maatregelen tegen de vogelgriep.Vandaag mogen ze weer los.

Posted by Kinderboerderij Oortjespad on Friday, 13 April 2018

Kukele-boe Woerden

Kukele-boe tijdelijk dicht door dreigende vogelgriep

Dierenweide Kukele-boe is tijdelijk dicht voor bezoekers. Dit om te voorkomen dat de dierenweide in ...