Uitrenveldjes voor honden: hier vind je ze in Woerden

Door Jurgen Rupschus 7 september 2017

Uitrenveldjes komen geregeld in het nieuws in Woerden. Wij van indebuurt gingen eens buurten bij de veldjes in de stad met ervaren viervoeter Chaplin. En daar zitten prachtige plekjes tussen!

Pagina 1 / 13
⟵ swipe swipe ⟶

Hondenstrand Cattenbroekerplas

Hondenstrand Cattenbroek Woerden

Is jouw hond een tikkeltje onrustig en komt hij steeds met een bal aanzetten als jij rustig op de bank zit? Heel herkenbaar! Even wandelen doet het sowieso altijd goed, maar weet je waar een hond al zijn energie kan verspillen? Op het hondenstrand bij Cattenbroek. Je hond kan hier lekker zwemmen. Chaplin heeft hier altijd de tijd van zijn leven. Tip: neem wel wat handdoeken mee. Anders ruikt je auto nooit meer hetzelfde. Ook aan de overkant van de plas mag je hond los. Dit mag niet overal, dus let op de borden.

Lekker rennen in Molenvlietpark

Uitrendveld Molenvlietpark Woerden

In het park in Molenvliet is het heerlijk wandelen. Je hebt een prachtig uitzicht op het Groene Hart vanaf de westkant en ook zijn er uitrenveldjes te vinden. De twee veldjes liggen naast elkaar dus als jouw hond de ene te druk vindt, dan kun je snel naar de andere. De veldjes in het park zijn niet omheind. Neem wel hondenpoepzakjes mee, want die zijn wij vergeten. Gelukkig is een mevrouw zo vriendelijk om er eentje uit te ‘lenen’. “Ik hoef het zakje niet terug hoor”, zegt ze direct.

Uitrazen op uitrenveld Industrieweg

Uitrenveldje Industrieweg Woerden

Vlakbij het centrum ligt een uitrenveld aan de Industrieweg. Dit is een omheind veldje. Hier kan je hond lekker uitrazen na een rondje om het centrum. Let wel op, want er zijn een paar flinke kuilen te vinden. Er ligt vast ergens een bot begraven. Onze hond Chaplin heeft het veldje in ieder geval goedgekeurd.

Lekker plattelands: Weidepad Molenvliet

Uitrenveld Weidepad Woerden

Een uitrenplek met een geweldig uitzicht op het platteland is het veldje bij het Weidepad. Dit is in Molenvliet aan het einde van de Hollandbaan. Net als we bij het veldje komen, zijn er drie jonge husky’s aan het spelen. Chaplin vindt ze iets te wild, dus kijkt gewoon rustig toe. Het veldje is omheind, grotendeels met een sloot. Als jouw hond van water houdt, dan is een handdoek wel prettig om bij je te hebben.

Boekentuin en Steinhagenseweg

Uitrenveld Boekentuin

Er zouden hekken komen en toen weer niet. Er komen dus geen hekken om het veldje bij de Boekentuin. En dat vindt Chaplin heerlijk. Ook is er sinds kort een omheind veldje aan de Steinhagenseweg. Je hebt nu dus twee veldjes waaruit je kunt kiezen in deze buurt en ook nog een hondenstrand. Wat een luxe!

Juichend wandelen bij Sportpark Cromwijck

Uitrenveld Sportpark Cromwijck Woerden

Een ‘uitrenveld’ staat op het bord als we bij Sportpark Cromwijck komen. Maar een echt veld is het niet. Er ligt wel een voetbalveld naast, maar daar mag de hond niet op natuurlijk. Hoe lief Chaplin ons ook aankijkt. Om het sportpark ligt een wandelpad waar je jouw hond los mag laten. Mooie route voor op een zaterdagmiddag. Dan kun je gelijk een voetbalwedstrijd meepakken.

Naast de boomgaard in Brediuspark

Uitrenveld Bredius Woerden

Voor een lekkere wandeling is het Brediuspark zeker een aanrader. Hier is ook een uitrenplek voor de hond. Je hebt een prachtig uitzicht op de boomgaard. En als je nog even doorloopt, kun je heerlijk picknicken. Of bezoek de pluktuin eens als je er toch bent.

Voor de kleine hond: Leidsestraatweg

Uitrenveldje Leidsestraatweg Woerden

Een van de kleinste uitrenveldjes in Woerden vind je op de kruising van de Leidsestraatweg en de Hobbemastraat. Ideaal voor als je een chihuahua hebt. Het veldje is volledig omheind. Voor de honden die hun energie kwijt moeten, vind je meer ruimte op het veldje bij het Grechtplantsoen en bij de Badkuip.

Tussen de bomen bij de Essenlaan

Uitrenveld Essenlaan Woerden

Hier kan jouw hond lekker banjeren tussen de bomen, achter een bal aanhollen totdat zijn tong op de grond hangt en natuurlijk spelen met andere viervoeters. Een hek en de sloot zorgen ervoor dat jouw hond in het zicht blijft. Of hij moet veel van zwemmen houden. Het veldje aan de Essenlaan ligt een beetje verdekt. Als je bij het Essenpad bent, zie je vanzelf een sportveld. Daarachter tussen de bomen zie je de uitrenplek.

Heuvelig Fort Oranje

Uitrenveld Fort Oranje Woerden

Nog een mooie uitrenplek voor de hond: het veldje bij Fort Oranje in het Staatsliedenkwartier. Het grote veld met heuveltjes en bomen biedt genoeg schaduw waar jouw hond kan uitrusten van het rennen. Het veldje is omheind met een hek en water. Dus als je een plons hoort….

Grechtplantsoen: tussen het groen

Uitrenveld Grechtplantsoen Woerden

Het Grechtplantsoen heeft een lekker groot uitrenveld. Je kunt heerlijk langs de Grecht wandelen richting de haven en hierna jouw hond los laten. Het veld is omheind met een hek en groen. Chaplin leeft zich al helemaal uit op dit veld.

Gezellig in de Badkuip bij Lindenlaan

Uitrenveld Badkuip Lindelaan Woerden

Dit is misschien wel het gezelligste uitrenveldje van Woerden. De stoelen op de foto zijn nu nog leeg, maar rond etenstijd lijkt het net een buurtcentrum voor hondeneigenaren. Erg leuk natuurlijk als jouw viervoeter graag met andere honden speelt. Het veldje is omheind met hekwerk. Je vindt het veldje tussen de Lindenlaan en de Hoge Rijndijk.

En de laatste: Meester Joekespad

Uitrenveld Joekespad Woerden

Het laatste uitrenveld van dit lijstje is te vinden bij het Meester Joekespad in het Staatsliedenkwartier. Chaplin heeft bijna alle veldjes gezien en is er nu echt klaar mee. We lijnen hem weer aan en belonen hem natuurlijk met een lekker hondenkoekje.

Op welk veldje voelt jouw hond zich helemaal thuis? Laat het ons zien met een foto via [email protected].

Pagina 1 / 13
⟵ swipe swipe ⟶

adv.