Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lucratief plan tegen zwerfvuil; flop of topidee voor Woerden?

Door Sylvia Vos 26 juli 2018

Een grasmatje en wat bloemetjes om een container, zou dat dé oplossing zijn tegen zwerfvuil? Uit een proef in Rotterdam blijkt van wel. Nu heeft ook in Gouda een bewoner de container opgefleurd. Aangezien we in Woerden ook nogal wat afvallocaties hebben waar geregeld meer zakken naast dan ín de containers lijken te liggen, zou dit misschien in Woerden ook wel een optie kunnen zijn. Wat denk jij, flop of topidee? 

In Gouda was het Manon Vonk die alle vuilniszakken naast de containers zó zat was, dat ze besloot het heft in eigen hand te nemen. Ze fleurde de container in haar straat op met een grasmatje en wat bloemen. Manon vertelde aan indebuurt Gouda: “We hebben geprobeerd een positieve draai te geven aan het probleem, door er een gezellig tuintje van te maken zodat mensen hun afval niet meer naast de container gaan zetten.”

75% minder

In Rotterdam is namelijk uit een proef gebleken dat mensen inderdaad minder afval dumpen bij containers die er verzorgd uitzien. De hoeveelheid zwerfafval nam daar zelfs met 75% af, want omwonenden en voorbijgangers dumpten hun afval veel minder naast de opgefleurde container.

Stem mee!

In het kader van ‘baat het niet, schaadt het niet’; zou dit ook een optie zijn voor Woerden? We zijn benieuwd naar jouw mening en mocht de gemeente meelezen, dan is hier je kans om jouw mening te laten horen! Stem in de poll hieronder en wil je er meer over kwijt, dan kan dat in de comments of via mail.

[yop_poll id=”3″]

pmd-zakken in woerden rembrandtlaan

Er hangt wel heel veel afval in de stad; gemeente zoekt naar oplossing

Op verschillende plekken in Woerden, vooral in de binnenstad, lijkt het de afgelopen periode wel str...
Yana van Beek Anna van Vliet VIP Stadserf

Woerden heeft er twee VIP’s bij en ze heten Yana en Anna

Een beter milieu begint bij jezelf. We kennen de slogan allemaal, maar dat betekent nog niet dat we ...

adv.