Leef je uit op deze nieuwe speelplekken in Woerden

Door Sylvia Vos 13 maart 2018

In 2017 telde de gemeente Woerden 211 speelplekken met 935 speeltoestellen. Best veel, nietwaar? Nou, die getallen kunnen omhoog, nu of binnenkort. Want er zijn en komen wat nieuwe speelplekken bij. 

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Knotwilgenlaan Kamerik

Speeltuin Knotwilgenlaan Kamerik
Eigen foto buurtbewoners Knotwilgenlaan, Kamerik

Klimmen, klauteren, schommelen, wippen, voetballen, tafeltennissen en picknicken. Mogelijkheden te over in de nieuwe speeltuin in Kamerik die dit weekend werd geopend. En daar hebben de buurtbewoners zelf hard aan gewerkt.

Na oplevering van de wijk in 2012 drongen buurtbewoners erop aan dat er ook werkelijk iets gebeurde in de ruimte die was opengelaten voor groen en spelen. Aangezien dat niet snel genoeg naar hun zin ging, hebben ze zelf plannen gemaakt. En voilá, met geld van de gemeente, die de plannen wel zag zitten, is de speeltuin er nu.

Er staan ook fruitbomen bij het speeltuintje, dus dat wordt lekker rapen en plukken dit najaar. En er komen nog hutten en gangenstelsels van wilgentakken.

 

Speelbos Molenvliet

Beste speelbossers,In verband met het weer en de kou zal na vandaag de winterstop ingaan. Wij willen 2017 graag super…

Posted by Speelbos Molenvliet Woerden on Wednesday, 8 November 2017

 

Het speelbos zelf is geen nieuwe plek in Molenvliet. Maar ten eerste is het wel weer geopend sinds afgelopen woensdag na de winterstop. Elke week kunnen kinderen er naartoe na schooltijd om met elkaar bijvoorbeeld levend stratego te spelen, of verstoppertje XXL. Inloop is vanaf 14.00 uur.

Maar er is wel iets nieuws bijgekomen in het speelbos, namelijk een trimparcours van 2 kilometer lang met negen toestellen. En dat is voor jong en oud, laat Beweegteam Woerden weten. Meer daarover lees je hier in het AD.

Naast een trimparcours (opening op 7 april) is er ook nog een speelpark in aantocht. Volop activiteit daar dus, in Molenvliet.

 

Brediuspark

Spelen in het Brediuspark Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Op de nieuwe speelplek in het Brediusbos moeten we nog even wachten. ‘Het zou mooi zijn als er in 2019 gespeeld kan worden, zei Mieke Lendfers van het landgoed Bredius.

Maar behalve spelen op de leuke plekken die er nu al zijn, wordt er wel gewerkt aan nieuwe dingen in het park. Zoals een nieuw slingerpaadje tussen villa Rijnoord en het Oude Landt. Dat wordt ‘as we speak’ aangelegd. Met een doorkijkje tussen de bomen naar hofstede Batestein, waarvan ook hopelijk over niet al te lang tijd het opknappen begint. Het pad wordt half verhard, dus rolstoelen en kinderwagen kunnen er ook komen. Gewoon een heerlijk plekje om te wandelen dus.

Als je van wandelen houdt… Check deze vijf prachtroutes in en om Woerden ook eens:

Wandelroutes Woerden

5 x supermooi wandelen in en rond Woerden

Zin in een stevige wandeling? Je kunt natuurlijk shoppend door de stad gaan struinen of bij de Catte...
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws