Er wordt steeds meer bekend over het nieuwe restaurant in het Brediuspark; dit wil je weten

Door Sylvia Vos 13 maart 2019

Laten we even beginnen met het goede nieuws: de vergunning voor het herstel van de Brediusboerderij wordt verleend. En daarmee komt er toestemming voor een restaurant op deze plek. Eentje mét terras! Zie je jezelf al zitten, wijntje erbij, kinderen spelen in het park. He-le-maal top! Deze plannen hangen samen met wat andere veranderingen, bijvoorbeeld voor de kinderboerderij. Dit is wat je allemaal wilt weten.  

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hapje en drankje tot…

via GIPHY

Voor het nieuwe restaurant met terras is besloten dat het restaurant door de week tot 23.00 uur open mag en op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur.

Stukje Kukele-Boe verhuist

In het rood het stukje Kukele-boe dat moet verplaatsen en in het geel het nieuwe pad dat er moet komen. Foto: Google Maps

Het zuidelijke deel van kinderboerderij Kukele-Boe moet verhuizen naar ‘het perceel aan de Van Kempensingel’. Wat dan dat zuidelijke stukje van de kinderboerderij is en waar ‘het perceel’ dan precies ligt, vraag je je misschien af? Nou, wij ook, dus dat vroegen we even na bij projectleider Albert Barelds van de gemeente Woerden: “Het gaan om het stukje geitenweide, het verst vanaf de ingang bij de hoge naaldbomen. Dat stuk verhuist in de plannen naar linksboven.”

Door de verplaatsing van het stukje kinderboerderij kan een pad aangelegd worden tussen de Van Kempensingel en het nieuwe restaurant. Albert: “Beginnend bij het paadje dat in Google Maps nu nog getekend staat, maar dan buigt het niet af, maar loopt het rechtdoor. Dat kan nog wel wat afwijken van dit idee, maar ongeveer daar moet dat paadje komen.”

Speelplek

Naast het water, waar nu nog een stukje Kukele-boe zit, komt een speelplek voor kleine kinderen van 4 tot 8 jaar. “Daar gaan we natuurlijk werken met hekjes of iets dergelijks voor de veiligheid”, vertelt projectleider Albert.

Klap erop

Tussen de nieuwe plek voor de dieren en de al bestaande woningen langs de Van Kempensingel noordelijk daarvan, moeten twee nieuwe woningen komen. Wat dat precies wordt is nog niet bekend, maar ‘we kijken nu naar twee-onder-een-kap- of twee vrijstaande woningen. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om het plan vast te stellen. Er komen natuurlijk ook kosten kijken bij de verschillende onderdelen van het plan. Die raming zijn we ook aan het maken. We hopen dat de besluitvorming ergens deze zomer kan plaatsvinden.

Niet mee eens?

Omwonenden mogen nog bezwaar aantekenen tegen de verschillende dingen in de vergunning. Binnenkort wordt het in de Woerdense Courant geplaatst en op Woerden.nl. In mei komt er ook nog een informatieavond voor omwonenden en andere belanghebbenden. Albert: “Dan kunnen we de tekening die we nu nog aan het maken zijn presenteren.”

Hofstede Batenstein artist impression Brediuspark

Wow, zo gaat de Brediusboerderij met theehuis eruitzien

Plaatje hè, deze artist impression van de Brediusboerderij. Zo moet het eruitzien volgend jaar, als ...
Babylon Woerden

Tijd voor een opfrisbeurt; hoe moet het verder met Babylon Woerden?

Babylon, de meeste Woerdenaren weten precies wat dat is. Maar steeds minder jongeren en vrijwilliger...
Wandelen brediuspark lente

9 x ultiem genieten van ons Brediuspark

Het is één van de mooiste plekken in Woerden volgens Amy, Carla, Jelle en Tamara. En we snappen hele...
Slingerpaadje arboretum Brediuspark

Mooi! Er is een nieuwe slingerpaadje in het Brediuspark aangelegd

Een wandelingetje maken in het Brediuspark is onlangs nóg een stukje leuker geworden. Want er is een...
Schildpad gezien Harmelen Woerden De Meern

Martin kwam een schildpad tegen langs de A12 (en: zo vaak worden ze gedumpt in Woerden)

Je moet er niet aan denken om met pech langs de A12 te staan. Het overkwam Martin gisteren (26 febru...

Parijse brug in Woerden gaat 18 februari dicht; dit wil je weten over omleidingen en meer

De Parijse brug krijgt een flinke opknapbeurt. De brug krijgt onder andere nieuw wegdek en de leunin...

Die fikse bomenkap langs ‘s-Gravensloot; dat is om deze reden

Tussen 's-Gravensloot en zwembad Batenstein in wordt op het moment - donderdag 21 februari - rigoure...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.