Deze hulp is er in Woerden waarvan jij nog niet wist

Aangeboden door Vrijwilligershulp voor u 29 november 2018

Man, wat zijn we in Woerden toch goed in elkaar helpen. Dat blijkt alleen al uit de vele organisaties die je vindt in onze gemeente. Honderden vrijwilligers staan iedere dag klaar voor iemand. Maar wist je ook wat voor hulp er in Woerden allemaal wordt aangeboden?  Deze hulp waarvan je niet weet dat het er is, zou je zomaar eens nodig kunnen hebben:

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Koken voor elkaar

Marc Tijsmans inlooplunch Harmelen
Foto: indebuurt Woerden

Wist jij dat we in Woerden een online kookplatform hebben waarmee je gerechten kunt delen met je buurtgenoten? Thuisafgehaald.nl is voor iedereen die van koken houdt en graag anderen blij maakt met een heerlijke maaltijd. Ook in Harmelen wordt er gekookt. Tijdens de Inlooplunch in het Trefpunt kunnen elke week voor ongeveer 40 ouderen gezellig samen eten dankzij sponsoren en vrijwilligers. Een van die vrijwilligers is Marc Tijsmans. Lees hier meer over de inlooplunch.

Bij Voor Ieder Een Kans koken vrouwen elke dinsdag samen heerlijke maaltijden voor elkaar. En ze proeven zo van elkaars cultuur. Een leuke en laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten. Lees hier meer over Voor Ieder Een Kans.

Swipe naar links voor meer.

Juridische vragen?

Foto: Unsplash

En ben je op zoek naar juridische hulp? Dat kun je in Woerden ook gratis krijgen. Als je vragen over belastingen, werk of inkomen hebt of tegen problemen aanloopt, dan staan de vrijwilligers van Sociaal Raadslieden elke dinsdag en donderdag voor je klaar (meer info hier). Bij de Rechtswinkel kun je ook terecht voor juridische hulp in Woerden. Zij hebben elke dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur spreekuur waar je jouw vragen kunt stellen. Een afspraak maken is niet nodig. Handig toch!

Swipe naar links voor meer.

24/7 bereikbaar

Foto: Pixabay

Dagelijks (lees: 24/7) staan er ook Woerdense vrijwilligers klaar om mensen te ondersteunen die eenzaam zijn. Je kunt hen altijd bellen. Als je je eenzaam voelt of levensvragen hebt, biedt Sensoor een luisterend oor. Nog zo’n stichting die helpt met ‘grote’ vragen, is Tijd Voor Een Gesprek.

Swipe naar links voor meer.

Praten over Parkinson, Alzheimer, autisme of hersenletsel

Parkinsoncafé
Foto: Parkinsoncafé

Het zijn onderwerpen waar misschien niet veel over wordt gepraat. Maar het is wel o zo belangrijk. En in Woerden kan dat! Bijvoorbeeld bij het Parkinsoncafé of Alzheimercafé. Hier praten lotgenoten over hun ziekte en delen ervaringen met elkaar. Daarnaast heb je in Woerden ook de vrouwengroep van het Autisme Info Centrum (AIC) en het NAH-café (niet-aangeboren hersenletsel). Hoe fijn is het als je kunt praten met mensen die hetzelfde meemaken? Hier vind je meer informatie over de cafés.

Wist je ook dat er elke maand een moment is dat mantelzorgers bij elkaar komen? Hier krijg je informatie waar je allemaal mee te maken krijgt bij het zorgen voor een ander.

Swipe naar links voor meer.

Eerste hulp bij pubers

Foto: AIC

Als jouw kinderen van de basisschool naar de middelbare school gaan, dan is dat natuurlijk heel spannend. Sommige jongeren kunnen misschien wat wat extra begeleiding gebruiken. Zoals van Coach4You. Vrijwilligers helpen met plannen, leren leren en luisteren waar de jongeren mee zitten. Lees hier meer info.

Voor jongeren die autisme hebben is er een jongerensoos: Soosjaal van het Autisme Info Centrum. Dit wordt zelf georganiseerd door jongeren en ze bieden een fijne plek voor als jouw kinderen zich niet altijd begrepen voelen. Lees meer over de AIC en Soosjaal.

Swipe naar links voor meer.

Ervaringen uitwisselen met andere ouders

Foto: Sleutelclub

Nog zo’n mooi initiatief in Woerden: het UW Ouderplatform. Tijdens bijeenkomsten kunnen ouders elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen om hun kinderen extra te helpen. Dit is speciaal voor kinderen die ondersteuning nodig hebben, zodat ze net als alle andere kinderen naar bijvoorbeeld school of sport kunnen gaan. Vragen kunnen ouders via het infopunt stellen. Handig! Meer info vind je hier.

In Kamerik is er ook een geweldig club van vrijwilligers. Bij de Sleutelclub krijgen kinderen en jongeren de kans om zich te ontwikkelen en vrienden te maken. Maar dan op hun eigen tempo en eigen manier. Er wordt onder andere gekookt en geknutseld. Maar er wordt ook gesleuteld aan brommers en auto’s. Lees hier meer.

Natuurlijk zijn er nóg veel meer organisaties met geweldige vrijwilligers. Kijk hier maar welke dat zijn!

Vrijwilligershulp voor u Jojanneke

Jojanneke werd plotseling ernstig ziek: ‘De hulp van vrijwilligers heeft mij zóveel rust gegeven’

Iemand vragen om hulp is niet makkelijk. Maar wist je dat er in Woerden ontzettend veel vrijwilliger...
Tjitske de Gier

Tjitske: ‘Schokkend hoeveel gezinnen in Woerden van een minimum leven’

Morgen (donderdag 29 november) is voor ruim honderdvijftig Woerdenaren een bijzondere dag. Want zij ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Vrijwilligershulp voor u. Meer over Vrijwilligershulp voor u ontdekken?

Vrijwilligershulp voor u dienstverlening

Meulmansweg 27, Woerden

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.