‘Blij met Woerden’ vanwege regenboogvlag op Coming Out Day

Door Sylvia Vos 11 oktober 2017

Vandaag, 11 oktober, heeft de gemeente Woerden de regenboogvlag uithangen bij het stadhuis. Het is je vast niet ontgaan waarom dat is: het is vandaag Coming Out Day.

Acceptatie in Woerden

In Woerden moet iedereen zichzelf kunnen zijn en daarom wappert er dus een gigantische Woerdense regenboogvlag. Wie je ook bent, je moet je geaccepteerd en sociaal veilig kunnen voelen is het motto van Coming Out Dag. Ook in Woerden dus.

Al eerder was een andere stroom regenbogen te vinden in Woerden, dankzij unicorns die overal in de stad te vinden zijn (kijk maar!). En, we weten niet of het jullie ook is opgevallen, maar we krijgen wel héél vaak de prachtigste regenbogen cadeau in Woerden.

Regenboog Woerden
Foto: indebuurt Woerden

‘Gaybrapad’

Nu nog een regenboogzebrapad, a.k.a. een ‘gaybrapad’. Zou ons dat niet uitstekend staan in Woerden? Al was het maar vanwege het fijne kleurenpallet en de vrolijkheid die het uitstraalt. Dan moeten we bij voorkeur wel een zebrapad vinden met exact zeven balkjes. Want de regenboog, dat is roggbiv: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Zeven kleuren! En geen zes, zoals in veel andere steden.

Hoe het ook zij: het is vandaag weer een mooie dag om blij te zijn met onze stad.

 

Woerden LGBT+ Proof met regenboogvlag op Nationale Coming Out dag. Super! Blij met deze gemeente.

Geplaatst door Coby Franken op woensdag 11 oktober 2017