Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horeca in Woerden gaat bijna open: dit zijn de regels

Door Jurgen Rupschus 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur mag de Woerdense horeca weer open! Superfijn voor al die restaurants en andere eetplekken in Woerden. Met het mooie weer op komst kunnen we weer uit eten en naar het café en het terras. We moeten ons dan natuurlijk wel aan de regels houden. We zetten de regels voor je op een rij en we spraken Woerdense horeca-ondernemers over de versoepelingen. “Heel positief dat we weer open kunnen!”

Reacties Woerdense horeca-ondernemers

Lees ook:

Kerkplein

Horeca mag vanaf 1 juni weer open in Woerden: ‘Iedereen staat hier al te springen’

Goed nieuws! De horeca mag vanaf 1 juni weer open. Heel positief natuurlijk, maar we moeten ons wel ...

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten. Niet alle restaurants in Woerden kunnen dertig mensen kwijt door de 1,5 meter afstand. Bijvoorbeeld Bistro Lokaal en El Rey. Lees hier hun reactie.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) werkt nog verder aan een protocol dat de regels ook praktisch werkbaar maakt, zoals de vraag naar bedienen aan tafel, want hoe hou je dan 1,5 meter afstand? Daarover wordt uiterlijk volgende week meer bekend, is te lezen in het protocol van KHN.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Woerdenaren een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Uitbreiden terrassen in Woerden

De gemeente Woerden laat weten dat ze per locatie kijken naar de mogelijkheden om terrassen uit te breiden. Het aantal zitplaatsen mag niet worden uitgebreid, maar door de 1,5 meter afstand tussen mensen mag het terras wel ruimer worden gemaakt. Horeca-ondernemers mogen een plan indienen en als dat voldoet, krijgen ze toestemming om het terras uit te breiden via een gedoogbeschikking.

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten. Bij onder andere Bij Petrus zijn er de afgelopen dagen al veel reserveringen gedaan. Lees hier de reactie van Martijn Gerits van het restaurant aan de Kazerne.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland.


Lees ook:

bioscoop

Vanaf 1 juni weer naar de bioscoop: hoe gaat dat eruitzien bij AnnexCinema in Woerden?

Als alle corona-versoepelingen doorgaan, mogen we vanaf 1 juni weer naar de bioscoop. Bij AnnexCinem...

Wegwerkzaamheden in Woerden: deze wegen zijn binnenkort eventjes afgesloten

In Woerden hebben enkele wegen wat asfaltonderhoud nodig. Een aantal wegen wordt daarom even afgeslo...

Koeiemart 2020 en Nacht van Woerden: dit is de status

Er zijn de afgelopen periode veel evenementen afgelast door de coronamaatregelen, zo ook in Woerden....
Nello's Pizza Art Woerden

Italiaan Aniello opent nieuwe pizzeria in de Rijnstraat: ‘Woerden is zo mooi!’

We hebben er in Woerden een nieuwe pizzeria bij! Vorige week gingen de deuren open van Nello's Pizza...
Banja Woerden

Restaurant Banja sluit de deuren: ‘Iedereen bedankt voor de gezelligheid’

Het is nooit leuk als een bedrijf gaat stoppen. Helaas is dit het geval voor restaurant Banja in de ...

adv.