Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo maak je de heerlijke varkenslende van Astrid: ‘Heel lekker en handig voor als je gasten hebt’

Aangeboden door Kitchen2Table Woerden 2 oktober 2019

Een lekker gerecht voor meerdere personen op tafel zetten kan nog weleens een uitdaging zijn. Maar met behulp van een handig recept en een ingrediëntenlijst ben je al een flink eind op weg. Astrid Voss van Kitchen2Table helpt je graag en heeft speciaal voor jou een recept gemaakt: varkenslende uit de oven met pruimen, dadels en abrikozen. “Het is heel lekker en ook handig als je gasten krijgt.”

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur

Wat heb je nodig?

Gerecht voor 6 personen
1,5 kilo varkenslende
1 kleine prei
1 bosje lente ui
1 ui
1 bol knoflook
200 gram pruimen
200 gram abrikozen
70 gram dadels zonder pit

Marinade
300 gram bruine basterdsuiker
3 dl balsamico azijn
1 tl kaneelpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
½ tl rozemarijn
½ tl tijm

Meer benodigdheden

Staub gietijzeren braadpan
Ovenschaal van Bunzlau Castle
Vleesthermometer
Mes
Keukenpapier
Grote kom
Zonnebloemolie
Bakboter

Het recept

Astrid: “Snij de uien, lente-uien en de prei in grove stukken. Pel de knoflook en snij het fruit (pruimen, dadels en abrikozen) ook in grove stukken. Meng alle marinade-ingrediënten in een grote kom. Plaats de Staub braadpan leeg op het fornuis en laat rustig warm worden. Haal het vlees uit de verpakking en dep het af met keukenpapier. Strooi peper en zout over het vlees en smeer het in met de marinade.”

“Zet ondertussen de oven aan op 175 graden. Doe de knoflook, prei en uien en het gesneden fruit in de Bunzlau ovenschaal. Als de Staub gietijzeren braadpan op temperatuur is, doe je er zonnebloemolie en bakboter in. Is de boter gesmolten en bruin? Doe dan voorzichtig het vlees in de pan, laat het vlees 1 minuut liggen, dan omdraaien. Bak zo het vlees om en om bruin. Is het vlees om en om bruingebraden? Neem dan het vlees uit de braadpan en leg het op de gesneden groenten en fruit. Giet nu het restant van de marinade over het vlees en plaats de ovenschaal in de oven.”

“Laat het vlees een uur garen in de oven. Let op de kerntemperatuur! Niet hoger dan 60 graden, anders wordt het vlees te droog. Gebruik hiervoor de vleesthermometer.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Kitchen2Table

Over Bunzlau Castle

Vind jij die ovenschaal op de foto boven het artikel ook zo mooi? Die is van het Poolse merk Bunzlau Castle en vind je bij Kitchen2Table in de Voorstraat van Woerden. Astrid: “Het is aardewerk van Bunzlau is heel sterk en het kan allemaal in de oven. In de koffiebekers van het merk kun je dus hele leuke voor- en nagerechten maken uit de oven. Het aardewerk is sterker dan normaal aardewerk, omdat Bunzlau hun producten heel lang laten bakken waardoor er veel vocht uit de klei gaat. Hierdoor krimpt het aardewerk en wordt het enorm sterk.”

De mooie decoraties op de producten van Bunzlau worden met de hand gemaakt. “De bekers, kommetjes, borden en schalen hebben we in verschillende formaten in de winkel. En we hebben ook textiel van het merk in ons assortiment. Als je eenmaal wat spullen van Bunzlau in huis hebt, word je echt verliefd op het merk”, vertelt Astrid enthousiast.

Verkrijgbaar bij Kitchen2Table

Wil je meer weten over het recept en over de producten van Bunzlau Castle? Loop dan eens langs Kitchen2Table in de Voorstraat. Jij zet zo meteen de lekkerste gerechten op tafel in de mooiste schalen en pannen.


Meer over Kitchen2Table Woerden ontdekken?

Kitchen2Table Woerden woonwinkels

Vandaag gesloten

Voorstraat 9, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels

adv.