Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo maak je de beste kaasplank van Woerden

Aangeboden door Kaas & Meer bij Gill 15 april 2019

Wil jij op feestdagen veel indruk maken op jouw vrienden en familie? Schotel ze dan eens een borrelplank of kaasplank voor waar ze nog jaren over praten. Gill Reinhard, medewerkster van Karsemeijer Kaasspecialiteiten in Woerden, weet precies hoe je zo’n heerlijk plankje maakt. Beter nog, zo maak je zelfs de beste kaasplank van Woerden!

Stap 1: de basis van de kaasplank

“Stap 1 is de basis van je kaasplank. Deze basis bestaat uit een blauwader-, roodschimmel en een wittekorstkaas. Voor blauwe kazen heb je een ruime keuze. Zoals de Blauw Klaver uit Kamerik, een milde blauwaderkaas. Of je kiest voor en van de bekendste blauwaders, de pittige Roquefort papillon. Wat ook een lekkere blauwe kaas is, is de Saint Agur uit Frankrijk. Die vind ik zelf heerlijk smeuïg”, zegt Gill.

“Als roodschimmelkaas hebben we in de winkel in Snel en Polanen en Molenvliet de Le Petit Doruvael uit Montfoort liggen, een echte streekkaas. Maar een zogeheten loopkaas als Epoisses of een lekker pittige Munster misstaat ook niet op je kaasplank. Als wittekorstkaas kun je bijvoorbeeld brie nemen als je van mild houdt. Maar we hebben ook een heerlijke Delice de Bourgogne, deze kaas is een stuk smaakvoller. Kom maar eens proeven in de winkel.”

Stap 2: harde kaas

“Voor de variatie van kazen, doe je ook een harde kaas op het kaasplankje. Deze hebben we bij Karsemeijer in veel verschillende soorten. Bijvoorbeeld een oude brokkelkaas of juist een stevige bergkaas. Daarnaast kun je kiezen. voor een grotgerijpte Gruyère uit Frankrijk of een bloemige Comté uit het Franse Jura.

Geitenkaas

Ben je een liefhebber van geitenkaas? Dan heeft Gill ook een tip voor je: “Wekelijks hebben wij in onze kaastoonbank andere geitenkazen liggen die we importeren uit Frankrijk of Italië. Dit zijn rauwmelkse en zachte geitenkaasjes. Je kunt variëren van zacht en smedig tot goed pikant. Er is dus voor ieder wat wils!”

Stap 3: kaas combineren met…

Bij al die kazen, horen natuurlijk nog meer lekkere dingen. “Combineer de kaas met een heerlijke port van Kopke. Bijvoorbeeld een Ruby, Tawny of een extra lange gerijpte en gebotteld. Een glas goede witte wijn of thee (voor de mensen die geen alcohol drinken) is ook een goede combinatie met de kazen”, vertelt Gill. In de kaaswinkels van Karsemeijer kunnen ze jou precies vertellen wat voor drankje er past bij de door jou gekozen kazen.

Stap 4: maak de kaasplank helemaal af

“Maak de plank helemaal af met wat ongezouten noten of een heerlijke vijgen- of dadelbrood. Dit combineert heel goed met de blauwaderkaas. Doe er nog een lekker dipje bij, zoals zoete chutney of een vijgen-balsamicoconfiture. En je steelt geheid de show met deze kaasplank.”

Gill: “Loop vooral eens gezellig binnen bij Karsemeijer Kaasspecialiteiten, kom wat proeven en laat je inspireren door al dat lekkers dat we allemaal hebben in de winkel!”


Meer over Kaas & Meer bij Brands ontdekken?

Kaas & Meer bij Brands boodschappen

Geopend08:00 - 18:00

Molenvlietbrink 16, Woerden

Bekijk meer:boodschappen

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kaas & Meer bij Gill. Meer over Kaas & Meer bij Gill ontdekken?

Kaas & Meer bij Gill boodschappen

Geopend08:00 - 18:00

La Fontaineplein 23, Woerden

Bekijk meer:boodschappen

Lees ook:

Binnenkijken kaaspakhuis Karsemeijer

Binnenkijken bij het kaaspakhuis van Karsemeijer: ‘Heerlijk om tussen al die kazen te lopen’

Bij de eerste stap die je er binnen zet, word je al overweldigd door die heerlijk kaasgeur. Dit is d...
Jersey-kaas Karsemeijer Woerden kopen

Deze kaas is nieuw bij Karsemeijer en dit is waarom je ‘m moet proeven

Kun jij als Woerdenaar geen 'nee' zeggen als je een heerlijk stukje romige kaas aangeboden krijgt? N...
Karsemeijer kaas kaashandel Woerden

We love kaas: zes streekkazen van Karsemeijer voor het perfecte kaasplankje

Kaas, wat houden we er toch van! En een kaaswinkel in Woerden waar je heel veel kaas kunt vinden is ...

adv.