Zo maak je de Amerikaanse cheesecake van Carol uit Woerden

Door Jurgen Rupschus 4 maart 2018

We hebben in Woerden mensen die recepten van heel ver mee hebben genomen. Want er wonen hier meer dan honderd verschillende nationaliteiten. Het gaat hier om familierecepten die al jarenlang op dezelfde manier worden gemaakt. En heel bijzonder: deze recepten worden gewoon met jou gedeeld. Hoe leuk!

Fotograaf Carla Vermeend heeft zo’n zestig mensen uit Woerden met verschillende nationaliteiten op de foto gezet. Ieder met zijn of haar favoriete gerecht uit het land van herkomst.

Carol van Zanten-Ferrier komt uit de Amerikaanse staat Massachusetts en woont sinds 2000 in Nederland. Momenteel woont ze in Woerden ze en gaat jou vertellen hoe je een echte Amerikaanse cheesecake maakt. “In Amerika zijn er veel verschillende culturen, dus ook veel traditionele gerechten. Ik heb een goed recept voor cheesecake die heel erg lekker is!”, aldus Carol.

Ingrediënten cheesecake

Bodem:

  • 85 gr. gesmolten boter
  • 1 pak Bastognekoeken

Vulling:

  • 1 kilo roomkaas (5x Philadelphia)
  • 500 ml. zure room
  • 4 eieren
  • 330 gr. suiker
  • 175 ml. melk
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 theelepels vanille-extract (McCormick) of een vanille stokje

Recept Amerikaanse cheesecake (1,5 uur)

  1. Verwarm alvast de oven voor op 190 graden.
  2. Je start met de bodem. Maal in een keukenmachine de Bastognekoeken fijn en doe de boter erdoorheen.
  3. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en verdeel de koekvulling hier overheen.
  4. Oké, dan nu de vulling. Eerst mix je de roomkaas totdat het romig is. Voeg hierna langzaam de suiker en melk toe en gooi zachtjes één voor één de eieren erdoor.
  5. Doe hierna langzaam de bloem, zure room en de vanille erdoor en mix het nog even goed.
  6. Giet de vulling nu in de springvorm.
  7. De cheesecake doe je op 190 graden een uur in de oven.

Je kunt de cheesecake eventueel nog versieren met aardbeien en slagroom. Eet smakelijk!

Koken cheesecake maken
Foto: Carla Vermeend
Koken proef nationaliteiten Woerden eten

Voedsel voor het koude weer: zo maak je de Russische pelmeni van Lioudmila

We hebben in Woerden mensen die recepten van heel ver mee hebben genomen. Want er wonen hier meer da...
Proef koken internationaal eten

Proef Zuid-Afrika in Woerden: zo maak je de melktert van Ursula (met recept)

We hebben in Woerden mensen die recepten van heel ver mee hebben genomen. Want er wonen hier meer da...

Proef Hongarije in Woerden: zo maak je de pittige pörkölt van Monique (met recept)

We hebben in Woerden mensen die recepten van heel ver mee hebben genomen. Want er wonen hier meer da...

adv.