Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! De graskaas is terug bij Karsemeijer en dit is waarom je die wilt proeven

Aangeboden door Kaas & Meer bij Gill 18 mei 2019

Lekkere dingen scoren in Woerden? Daar hebben wij wel kaas van gegeten! We hopen dat dit artikel niet te cheesy voor je is, want we willen het even met je hebben over de graskaas. Die is namelijk heel binnenkort weer te koop bij Karsemeijer. En geloof ons: je wilt hem proeven!

Graskaas

Wat is graskaas nu eigenlijk precies? Nou, de naam zegt het eigenlijk al. Deze kaas komt van koeien die voor het eerst weer in de wei hebben gelopen en vers gras hebben gegeten. Deze koeien geven weidemelk en daar wordt de graskaas van gemaakt. Dit is ook waarom de kaas niet het hele jaar door te krijgen is, maar alleen in het voorjaar. De kaas is 28 dagen gerijpt en heeft een hele milde, romige smaak. Echt een andere smaak dan zogenoemde ‘hooikaas’, kaas van koeien die op stal staan.

Nog meer pluspunten

Ook leuk om te weten over graskaas: deze is in veel opzichten gezonder dan ‘gewone’ kaas. De kaas bevat namelijk minder onverzadigde vetten en juist extra bètacaroteen, wat het lichaam omzet naar vitamine A. Goed voor je huid bijvoorbeeld!

Ook zit er in weidemelk, en dus in graskaas, meer CLA (geconjugeerde linolzuur). Moeilijke term, maar dit zorgt onder andere voor een lagere cholesterol, het remt de groei van vetcellen en bevordert de groei van spiercellen. Niet zomaar een kaasje dus!

Graskaas bij Karsemeijer

De Graskaas is vanaf maandag 20 mei 2019 weer verkrijgbaar bij Karsemeijer. ”Een moment waar we allemaal naar uitkijken,” vertelt de kaasboer ons. Binnenkort heeft deze winkel ook een hele fijne aanbieding met graskaas, dus houd indebuurt Woerden in de gaten!


Meer over Kaas & Meer bij Gill ontdekken?

Kaas & Meer bij Gill boodschappen

Geopend08:00 - 21:00

La Fontaineplein 23, Woerden

Bekijk meer:boodschappen

adv.