Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kom maar door: welke echte Woerdense lekkernij moet op elke menukaart staan?

Aangeboden door Stadshart Woerden 12 maart 2020

Snert, kristaljons en Oude Woerdenaar-kaas, het is maar een greep van lekkere dingen die we als Woerdenaren kennen. Tijdens de Koeiemart maken enkele bakkers kristaljons. Maar waarom worden deze niet het hele jaar door gemaakt? En waarom staan ze nergens in Woerden op een menukaart? Woerden viert op 12 maart 2022 het 650-jarig bestaan en wij vinden het tijd voor een echte Woerdense lekkernij die je overal in de stad kunt krijgen.

Wij zijn nu op zoek naar een Woerdense lekkernij die bij iedere horecagelegenheid in Woerden op de kaart moet staan. Denk bijvoorbeeld aan wat de Bossche Bol voor Den Bosch is, wat de Arnhemse meisjes (koekjes) voor Arnhem zijn, en wat de stroopwafels (of siroopwafels) voor Gouda zijn.

Chocolaatje met kaassmaak?

Of het nu gebak is, een bijzonder koekje met het jaartal 1372 erop, een chocolaatje met kaassmaak (met kaas uit Woerden natuurlijk) of misschien wel een hele gezonde snack van in Woerden geteelde appels is, kom maar door met jouw idee. Ook als de specialiteit al bestaat, kun je dat gewoon doorgeven. Het idee voor de Woerdense specialiteit kun je sturen naar Stadshart Woerden.

Wat inspiratie: Heertjes

De opa van Amsterdammer Oscar George woonde vroeger in Woerden. Hij had in de jaren 30 een banketbakkerij in Woerden en deed catering voor boerenbruiloften. De opa van George had ook een eigen recept voor een lekkernij dat hij destijds in Woerden maakte: Heertjes. Dit zijn een soort muffins van roomboter, maar dan gevuld met amandelspijs en gember. Ook amarenenkersen passen er goed bij. George maakt ze nog weleens, check hieronder de foto maar:

Stuur jouw idee op

Heb jij een geweldig idee voor de Woerdense lekkernij? Stuur het op naar [email protected] en Stadshart Woerden gaat ervoor zorgen dat het beste idee in 2022 bij de Woerdense horeca op de kaart komt te staan.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadshart Woerden. Meer over Stadshart Woerden ontdekken?

Stadshart Woerden winkelcentra

Kruisstraat 3, Woerden

Bekijk meer:winkelcentra

adv.