Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woerdense thuiskoks opgelet: zo rook je eenvoudig jouw vlees, vis en groente

Aangeboden door Kitchen2Table Woerden 21 oktober 2019

Door voedsel te roken krijg het extra smaak waardoor het nóg lekkerder wordt. Wist je dat het roken van voedsel één van de oudste bereidingstechnieken is samen met zouten en drogen? Bij Kitchen2Table vind je handige apparaten om zelf thuis jouw etenswaren te roken. Tijdens de Koeiemart op woensdag 23 oktober is er een speciale demonstratie in de Voorstraat.

“Je kunt koud roken en warm roken”, vertelt Astrid van Kitchen2Table. Koud roken is een proces waarmee smaak aan etenswaren en drank worden gegeven. Denk hierbij aan kazen, noten, eieren, vis vlees en groenten, maar ook whisky. Heel leuk: door het gerecht direct te serveren kun je er een mooie presentatie van maken.”

Koud roken

Astrid: “Je kunt heel gemakkelijk thuis voedsel roken. Dat kan met de roker van het merk Wartmann. Met verschillende soorten rookmot kun je verschillende smaken maken. Het handige en compacte apparaat is ook nog eens eenvoudig schoon te maken.” Op de Koeiemart is er bij Kitchen2Table een demonstratie van dit apparaat en van de Wartmann Highspeed Blender. Dus komt dat zien!

Warm roken

Je kunt voedsel natuurlijk ook warm roken. “Met warm roken maak je gebruik van de hoge temperatuur. Door dit gaarproces wordt het eten zachter en losser. Denk hierbij aan alle vleessoorten, gevogelte, vis en zeevruchten. Maar ook aan kaas, groente en fruit”, vertelt Astrid. Een hulpmiddel voor het warm roken is de rookset van het merk Demeyere. Je kunt het binnen en buiten gebruiken en de pan kan op alle warmtebronnen. Bijvoorbeeld op inductie, maar ook op de barbecue of een kampvuur. “En de pan kun je ook gewoon gebruiken voor andere doeleinden.”

Op zaterdag 2 november is er een kookdemonstratie van Demeyere bij Kitchen2Table. De rookset zal dan gedemonstreerd worden.

Recept voor een dessert

Met de koudroker kun je bijvoorbeeld heerlijke nagerechten maken. Astrid heeft speciaal voor jou een recept voor gerookt ijs met oma’s stoofperen, pepernotencrumble en kersenrook.

Astrid: “Maak of koop kant-en- klare stoofpeertjes. Voor 8 personen heb je 4 peertjes nodig. Zorg dat het klokhuis eruit is en snij de peertjes in kleine stukjes. Hak een handje kruidnoten fijn met een blender, staafmixer of keukenmachine. Verdeel de peertjes over 8 kleine glazen (is het leukste, want dan kun je de rook zien) en giet overgebleven sap van de peertjes er over heen, zodat ze net onder het vocht staan. Vlak voor het serveren leg je een bolletje vanille of roomijs op de peertjes en bestrooi het met een beetje kruidnotenkruim. De smoker vul je met kersenmot, vul de glaasjes met de rook en doe er snel iets overheen, zodat het goed afgedekt is en dan uitserveren maar. Eet smakelijk!”


Meer over Kitchen2Table Woerden ontdekken?

Kitchen2Table Woerden woonwinkels

Vandaag gesloten

Voorstraat 9, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Zo maak je de heerlijke varkenslende van Astrid: ‘Heel lekker en handig voor als je gasten hebt’

Een lekker gerecht voor meerdere personen op tafel zetten kan nog weleens een uitdaging zijn. Maar m...
Bee's Wraps Woerden

Woerden zegt doei tegen plastic zakjes; vervang ze met deze Bee’s Wraps

Gebruik jij nog vaak plastic zakjes die je na één keer gebruiken in de prullenbak gooit? Ze zijn eve...

adv.