Te warm om te koken: onze beste supersnelle en lekkere recepten

Door Sylvia Vos 7 augustus 2018

Het barbecueën komt je zo langzamerhand de neus uit. Maar úren boven de pannen gaan staan? No way! Veel te warm om te koken. Wij op de redeactie staken de koppen bij elkaar en kwamen met deze all-time zomerfavorieten. Die hebben we zelf echter al honderd keer gemaakt, dus als jullie nu ook je lievelings delen in de comments, helpen we elkaar een beetje de warmte door. Eet smakelijk! 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Sorry, konijn

Salade
Foto: Pixabay

Ze zeggen dan wel: ‘sla is voor konijnen’, maar dan heb je deze salade nog niet gehad. Die geef je écht niet aan je konijn, daar is het veel te lekker voor:

Combi van veldsla en ijsbergsla, zachte geitenkaas, tomaatjes (of zongedroogde tomaatjes), stukjes gerookte kip, komkommer, nootjes / pijnboompitjes en/of croutons. De dressing maak je van een eetlepel mayonaise, theelepel mosterd, theelepel honing en een beetje water. Voilá! Ben je niet zo dol op geitenkaas? Vervang het dan door mozzarella. Als je de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie) bruin bakt, smelt je kaas een beetje. Mmmm!

Koud en vol vitamine

Groene gazpacho
Foto: Unsplash / Lauren Lester

Te warm voor soep, nee joh! Gewoon koude soep eten, oftewel gazpacho. Stop de volgende dingen bij elkaar in de blender: groene paprika, twee hele komkommers, een avocado, bosuitje, een scheutje witte wijnazijn, een teentje knoflook, een paar ijsklontjes en naar smaak zout en peper. Pureren en even terug in de koelkast. Eventueel kun je gebakken garnalen toevoegen voor de ‘bite’. 

Lekker dippen

Foto: Pixabay
  • 1 pakje witte kaas (150 g), verkruimeld
  • 1 bekertje zure room (125 g)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 teen knoflook
  • 1 zak verse spinazie (600 g)
  • 1 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken, (oké, toch even boven een pan gehangen) afgieten en daarna pureren. Doe er knoflook en koriander bij, roer de zure room en witte kaas erdoor. Peper en zout naar smaak en tada, klaar ben je. Zowel warm als koud errug lekker, met bijvoorbeeld tortillachips. Of tomaatjes. Of… nou ja, je snapt ‘em, dippen dus! 

En nu jij, wat staat er vanavond bij jou op het menu?

Of ehh…

Prinsenhoeck Prinsenlaan Woerden

Dit zijn ze: de beste snackbars in Woerden volgens jullie

We vroegen
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 30 maart 2018
Patatje

Lekker en low budget: 6 x uit eten onder 15 euro

Je kent het wel. Het einde van de maand is in zicht, de vakantie komt eraan of heb je net ac...
Sylvia Vos - Geplaatst op 18 juni 2017
Pakhuis Woerden Havenstraat

9 x verborgen restaurants in Woerden

Jullie weten het al lang, in Woerden kun je superlekker uit eten! Aan restaurantjes hebben w...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 21 februari 2018
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶