Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plaatselijke kaasspecialiteiten uit het buitenland vind je hier in Woerden

Aangeboden door Karsemeijer Kaasspecialiteiten Snel en Polanen 5 december 2019

Wat kunnen wij als Woerdenaren toch blij worden van een lekker stukje kaas. Bijvoorbeeld bij een wijntje of op zo’n kaasplankje dat rondgaat tijdens een feestje. De lekkerste kazen komen vaak rechtstreeks bij de boer vandaan. Bij Karsemeijer Kaasspecialiteiten vernieuwen ze wekelijks het assortiment van boerenkazen uit Frankrijk en Italië. Heel speciaal: deze kaasjes komen bij kleine boerderijen vandaan. En jij kunt in Woerden gewoon genieten hiervan!

Gill van Karsemeijer Kaasspecialiteiten: “Wij importeren zelf al heel lang een selectie van kazen uit Frankrijk en Italië. De truck uit Frankrijk komt elke week naar Nederland toe en die uit Italië eens in de twee weken. Het mooie is dat we hierdoor echte plaatselijke specialiteiten uit die landen kunnen bieden die je niet zomaar ergens anders vindt. De kazen komen namelijk van boerderijtjes in Frankrijk en Italië.”

Kaas van kleine boerderijen in Frankrijk en Italië

“Wekelijks bestellen wij kaasjes voor onze specialiteitenplank voor de winkels in winkelcentra Molenvliet en Snel en Polanen. Bijvoorbeeld de Blue de Auvergne. Die is een blauwader die vaak gepasteuriseerd wordt, maar wij hebben een rauwmelkse. De smaak van de blauwader is hierdoor een stuk verfijnder! Deze kaas komt van een kleine boerderij met een beperkte productie in Frankrijk”, vertelt Gill.

Elke week nieuwe kazen

Omdat Gill en haar collega’s van Karsemeijer Kaasspecialiteiten elke week nieuwe kazen bestellen, wisselen ze vaak het assortiment af. Hierdoor kun je kennis maken met heel veel verschillende kazen uit het buitenland. Gill: “Dat zijn voornamelijk rauwmelkse kazen van de koe of geit in kleine formaten. Superhandig voor de kaasplank en met deze bijzondere kazen, steel je ongetwijfeld de show. En ze zien er ook nog eens prachtig uit!”

Kom proeven

Wil jij ook de kazen eens proeven die bij de kleine boerderijen in Frankrijk en Italië vandaan komen? Bezoek dan eens de kaaswinkels in Molenvliet of Snel en Polanen. En succes met kiezen!


Lees ook:

Karsemeijer kaas kaashandel Woerden

Zo maak je de beste kaasplank van Woerden

Wil jij op feestdagen veel indruk maken op jouw vrienden en familie? Schotel ze dan eens een borrelp...
Binnenkijken kaaspakhuis Karsemeijer

Binnenkijken bij het kaaspakhuis van Karsemeijer: ‘Heerlijk om tussen al die kazen te lopen’

Bij de eerste stap die je er binnen zet, word je al overweldigd door die heerlijk kaasgeur. Dit is d...
Jersey-kaas Karsemeijer Woerden kopen

Deze kaas is nieuw bij Karsemeijer en dit is waarom je ‘m moet proeven

Kun jij als Woerdenaar geen 'nee' zeggen als je een heerlijk stukje romige kaas aangeboden krijgt? N...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Karsemeijer Kaasspecialiteiten Snel en Polanen. Meer over Karsemeijer Kaasspecialiteiten Snel en Polanen ontdekken?

Karsemeijer Kaasspecialiteiten Snel en Polanen boodschappen

Gesloten08:00 - 17:00

La Fontaineplein 23, Woerden

Bekijk meer:boodschappen

Meer over Karsemeijer Kaasspecialiteiten Molenvliet ontdekken?

Karsemeijer Kaasspecialiteiten Molenvliet boodschappen

Gesloten08:00 - 17:00

Molenvlietbrink 16, Woerden

Bekijk meer:boodschappen

adv.